16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google σας λέει να αποφασίσετε τι θα γίνουν οι online πληροφορίες σας, μετά θάνατον

    Η Google ξεκίνησε μία νέα υπηρεσία που βοηθά τους χρήστες της να κάνουν την… ηλεκτρονική τους διαθήκη. Μία διαθήκη που καθορίζει τι γίνεται με όλες εκείνες τις πληροφορίες που έχετε ανεβάσει μέσω των λογαριασμών σας Google, όσο είστε εν ζωή. Με την «διαθήκη» αυτή, μπορείτε να επιλέξετε αν θα διαγραφούν παντελώς τα δεδομένα σας, ή αν θέλετε να τα «κληροδοτήσετε» σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

    Grave

    Η υπηρεσία ονομάζεται Inactive Account Manager και μέσω αυτής, ο κάθε χρήστης λογαριασμού Google μπορεί να επιλέξει έναν αριθμό από «επαφές εμπιστοσύνης» που θα αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους, αν ο λογαριασμός παραμείνει ανενεργός για 3, 6 ή 12 μήνες (εσείς επιλέγετε). Η πρόσβαση που θα δώσετε στα πρόσωπα εμπιστοσύνης μπορούν να είναι για κάποιες ή όλες τις παρακάτω υπηρεσίες:  +1, Blogger, Επαφές και Κύκλοι, Drive, Gmail, προφίλ στο Google+, Pages, Streams, Web Albums στο Picasa, Google Voice και Youtube. Σε άλλη περίπτωση, μπορείτε να δηλώσετε ότι μετά το χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει, τα δεδομένα σας σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, θα διαγραφούν.

    Τα συστήματα της Google, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια έχετε υποδείξει, θα σας στείλουν ένα text στον αριθμό κινητού που έχετε δηλώσει, ή mail στη δευτερεύουσα διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Με αυτό το μήνυμα θα διασφαλίσουν την περίπτωση που δεν έχει συμβεί το απευκταίο, αλλά απλά έχετε αφήσει τον λογαριασμό σας σε αχρηστία για κάποιο λόγο.

    Δεν είναι ωραίο να σκεφτόμαστε τον θάνατό μας, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητο να έχουμε υπ’ όψιν μας πως τα online δεδομένα μας, είναι δικά μας και θα πρέπει να ρυθμίσουμε τι θα απογίνουν, αν δεν υπάρχουμε πια εμείς. Όπως θα αντιμετωπίζαμε ένα περιουσιακό στοιχείο, ή ακόμα τα αγαπημένα μας αντικείμενα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles