21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google I/O 2022: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου Pixel 6a

    Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε πάνω κάτω από τα smartphones της Google, για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις κατά την παρουσίαση του Pixel 6a στο φετινό I/O της εταιρείας. Το νέο κινητό που ανακοινώθηκε είναι εφοδιασμένο με ισχυρό Tensor AI chip, όπως ακριβώς τα Pixel 6 και 6 Pro πριν από αυτό και θα πωλείται στην τιμή των 499 δολαρίων από τις 28 Ιουλίου.

    Σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, το νέο λανσάρισμα της εταιρείας στη mid-range κατηγορία εμφανίζει κάποιες ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις. Έρχεται με OLED οθόνη 6,1 ιντσών, περίβλημα ανακυκλωμένου αλουμινίου, μνήμη 6GB, χώρο αποθήκευσης 128GB, δύο κάμερες 12 megapixel, selfie με αισθητήρα 8MP IMX355, WiFi 6, Bluetooth 5.1, USB Type-C θύρα, μπαταρία 4306 mAh, GPS, NFC, 5G υποστήριξη και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Όσον αφορά το σχεδιασμό, μοιάζει αρκετά με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, έχει επίπεδη οθόνη και διατίθεται σε 3 διαφορετικά χρώματα: μαύρο, λευκό, mint green. H Google επίσης υπόσχεται 3 χρόνια Android ενημερώσεων και 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Παράλληλα, το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του πιο εξελιγμένου smartphone Pixel 7 και Pixel Pro, λίγο μετά το νέο λειτουργικό Android 13 που θα κυκλοφορήσει ως δωρεάν αναβάθμιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεταφράζουν συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο με υπότιτλους τα “έξυπνα” γυαλιά της Google (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles