18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google I/O 2022: Μεταφράζουν συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο με υπότιτλους τα “έξυπνα” γυαλιά της Google

    Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή του metaverse. Η Meta, η οποία πρακτικά άνοιξε το δρόμο για τη σύνδεση των social media με τον εικονικό κόσμο, έχει ήδη παρουσιάσει γυαλιά, γάντι και άλλα προϊόντα που συμπληρώνουν την εμπειρία, με το Mark Zuckerberg να έχει επενδύσει αρκετά στο νέο του εγχείρημα. Φυσικά, και οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, όπως, για παράδειγμα, η Google που παρουσίασε τα δικά της “έξυπνα” γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

    Πιο αναλυτικά, η εταιρεία στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης της I/O, έδειξε στο κοινό γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ενσωματωμένο υπολογιστή, τα οποία εμφανίζουν σε υπότιτλους τη μετάφραση μίας συζήτησης σε πραγματικό χρόνο. Τα γυαλιά, που προς το παρόν είναι ανώνυμα και δεν φαίνεται να διαθέτουν κάμερα, αποτελούν τη δεύτερη προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας μετά από μία δεκαετία. Τα νέα γυαλιά παρουσιάστηκαν σε βίντεο, που έδειχνε υποτιτλισμένες μεταφράσεις των συνομιλιών στα αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά. Η Google αποκάλυψε παράλληλα και άλλα μελλοντικά προϊόντα της όπως ένα νέο τάμπλετ Pixel που θα κυκλοφορήσει το 2023, το έξυπνο ρολόι Pixel Watch που θα βγει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο και τα νέα Bluetooth ακουστικά Pixel Buds Pro.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλος «εποχής» για το ιστορικό iPod Touch της Apple (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles