19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google I/O 2012: Σήμερα η μεγάλη μέρα για το Android Jelly Bean και το tablet της Google

    Το τελευταίο διάστημα, οι ανακοινώσεις των εταιρειών είναι συνεχείς και, σίγουρα, οι τεχνολογικοί συντάκτες ανά τον κόσμο μόνο πλήξη δεν αισθάνονται. Έτσι, μετά το συνέδριο προγραμματιστών της Apple WWDC 2012 αλλά και τις παρουσιάσεις της Microsoft (Surface tablets & Window Phone 8), έρχεται η ώρα της Google να “ανοίξει” τα χαρτιά της με τις δικές της παρουσιάσεις.

    Σήμερα 27 Ιουνίου ξεκινάει στο San Francisco το συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, Google I/O 2012, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα “διανθιστεί” από σημαντικές ανακοινώσεις.

    Έτσι, είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί επίσημα το Jelly Bean, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android. Ήδη, στο campus της αμερικανικής εταιρείας, το έδαφος προετοιμάζεται με την αποκάλυψη του ειδικού “statue” σήμερα.

    Η νέα έκδοση του Android φαίνεται πως θα είναι η 4.1 -και όχι η 5.0 όπως αναμενόταν αρχικά- όσο για τα χαρακτηριστικά της δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη, με την Google να προσπαθεί να τα κρατήσει μυστικά έως και την ανακοίνωση. Πληροφορίες, πάντως, θέλουν τη νέα έκδοση να μην ενσωματωθεί αρχικά σε μία συσκευή ναυαρχίδα (όπως γινόταν έως τώρα) αλλά σε έως πέντε “Nexus” συσκευές από διάφορους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν, στα πλαίσια του συνεδρίου, να ανακοινώνεται και το tablet της Google , το επονομαζόμενο “Nexus 7”, λόγω προφανώς της οθόνης των 7 ιντσών που θα διαθέτει. Όπως είναι λογικό, τα specs του tablet είναι ακόμη ασαφή, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι θα διαθέτει quad-core επεξεργαστή Nvidia Tegra 3 στα 1.3GHz και ULP GeForce GPU της Nvidia. Ακόμη αναμένεται να έχει ανάλυση οθόνης 768×1280 pixels, εμπρόσθια κάμερα και προεγκατεστημένο το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, ενώ θα διατίθεται σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή αγοράς στα πρότυπα που έθεσε η Amazon με το Kindle Fire.

    Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη του συνεδρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για άλλες ενδεχόμενες παρουσιάσεις ή concepts της Google (όπως είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια π.χ.. με το Android@Home). Για πρώτη φορά, μάλιστα, η Google σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα keynotes του Google I/O σε live streaming μέσω Youtube. Οι μεγάλες ανακοινώσεις ξεκινούν από τις 19:30 (ώρα Ελλάδας) και μετά, ενώ, όπως είναι φυσικό, το digitallife.gr θα τις παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, ώστε να σας μεταφέρει άμεσα όλα τα τεχνολογικά νέα που θα έρχονται από το San Francisco.

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles