16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google γνωρίζει όλα τα passwords από Wi-Fi δίκτυα από όλα τα Android

    Μπορεί να σκέφτεστε ότι μιλάμε για αυτονόητα, αλλά τελικά, τα αυτονόητα αυτά είναι λίγο δύσκολο να τα καταπιεί κάποιος. Σύμφωνα με μία αναφορά από το Computerworld που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, η Google κρατά στα αρχεία της στο Mountain View, όλους τους κωδικούς WiFi δικτύων που έχουν αποθηκευτεί σε όλες τις Android συσκευές αυτού του κόσμου, από το Android 2.2 κι έπειτα. Πώς;

    Android-wifi

    Πάρα πολύ απλά. Όταν μπείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης, η συσκευή σας τον θυμάται, σωστά; By default, μέσα στα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργεί η κάθε συσκευή, βρίσκεται και ο κωδικός κάθε δικτύου WiFi που έχετε χρησιμοποιήσει. Από αυτό του σπιτιού σας, μέχρι του ξενοδοχείου που επισκεφτήκατε το καλοκαίρι, ή ενός καφέ. Θα διαπιστώσετε πως στο Back up, δηλαδή, τα αντίγραφα ασφαλείας που καταχωρεί το smartphone σας, περιλαμβάνουν τους κωδικούς για ασύρματα δίκτυα.

    Σύμφωνα με το Computerworld, οι κωδικοί αυτοί αποθηκεύονται στους servers της Google, οπότε αυτόματα, είναι στην διάθεση όλων των αρχών που θα θελήσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

    Παράξενο; Όχι. Εφόσον θέλουμε η συσκευή μας να θυμάται τους κωδικούς, κάπου θα έπρεπε να αποθηκεύονται. Θα πείτε, να αποθηκεύονται τοπικά, στο τηλέφωνο. Ο διαχειριστής του λειτουργικού όμως, θα σας πει, πως το τηλέφωνό σας έχει πολύ συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο που τον θέλετε για τις φωτογραφίες και τις εφαρμογές σας, οπότε σας «κάνουμε τη χάρη να αποθηκεύουμε τέτοιες λεπτομέρειες, στο σύννεφό μας».

    Αν πάραυτα θέλετε να μην θυμάται το smartphone σας τους κωδικούς, μπορείτε να μπείτε εύκολα στις ρυθμίσεις, στην ένδειξη Απόρρητο και να επιλέξετε να μην κρατά αντίγραφο ασφαλείας για τους κωδικούς πρόσβασης WiFi, τους σελιδοδείκτες, άλλες ρυθμίσεις και δεδομένα εφαρμογών και να γίνει διαγραφή όλων των αντιγράφων από τους διακομιστές της Google.

    That simple. Η επιλογή είναι δική σας.

    σ.σ. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις στο Cloud ισχύει για όλα τα λειτουργικά, όχι μόνο για το Android. Τυπικά λοιπόν, για όλες τις συσκευές σας by default αποθηκεύονται στο σύννεφο. Αν αναζητήσετε τις ρυθμίσεις και τα αντίγραφα ασφαλείας και τι περιλαμβάνουν, είτε στο iPhone, είτε στο Windows Phone σας, θα ενημερωθείτε τι “κρατάει” η κάθε εταιρεία στο “σύννεφό” της από εσάς.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles