15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google: Ξεκινά δοκιμές για τα νέα AR glasses στον πραγματικό κόσμο

    Στο πλαίσιο του I/O 2022 το Μάιο, η Google αποκάλυψε την επιστροφή της στην κατηγορία των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα πρωτότυπο σε αρχικό στάδιο από το μοντέλο επόμενης γενιάς που ετοιμάζει. Βρισκόμαστε μερικούς μήνες μετά και η εταιρεία προγραμματίζει να ξεκινήσει δοκιμές για τα AR glasses στον πραγματικό κόσμο μέσα στον Αύγουστο.

    «Οι δοκιμές στον πραγματικό κόσμο θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε πως αυτές οι συσκευές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους», ανέφερε από την πλευρά της Google ο Juston Payne. «Όσο αναπτύσσουμε εμπειρίες όπως η πλοήγηση, θα βοηθήσει να λάβουμε υπόψη παράγοντες όπως ο καιρός. Μπορεί να είναι δύσκολο, κάποιες φορές αδύνατο, να αναπαρασταθεί πλήρως το εξωτερικός χώρος», συμπλήρωσε.

    Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν από μια μικρή ομάδα ατόμων, κυρίως από εργαζόμενους της Google και έμπειρους testers. Το prototype θα εφοδιαστεί με κάμερες, μικρόφωνα και in-lens displays. Η Google έχει προσθέσει λειτουργίες audio και visual, προκειμένου να είναι δυνατή η μετάφραση και η πλοήγηση.

    Παρόλα αυτά, τα χαρακτηριστικά θα είναι περιορισμένα. Τα γυαλιά, για παράδειγμα, δε θα τραβούν φωτογραφίες ή videos, ωστόσο θα χρησιμοποιούν δεδομένα εικόνων για να μεταφράσουν κείμενα ή οδηγίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ώρα του νέου Galaxy Unpacked της Samsung… πλησιάζει!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles