19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας στην εφαρμογή Transit των Google Maps

    [δ.τ] Η Google ανακοινώνει σήμερα την ένταξη των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εφαρμογή Transit στο maps.google.gr, στοχεύοντας στη διευκόλυνση της μετακίνησης των χρηστών σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας μέσω των Google Maps.

    Σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Google ενσωμάτωσε στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Τώρα, μέσω του Transit των Google Maps, οι Έλληνες χρήστες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες στη χώρας μας, θα μπορούν πλέον να βρουν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους και να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους σε όλη την Ελλάδα μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone τους.

    Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την εφαρμογή Google Maps, με χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους χρήστες των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών της χώρας μας. Παράλληλα αποτελεί μέρος της αποστολής της ομάδας των Google Maps να διευκολύνει τους χρήστες, τους κατοίκους των πόλεων και τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τον κόσμο με τις υπεραστικές, και αστικές συγκοινωνίες, με αυτοκίνητο ή και πεζοί.

    google-maps-trainose

    Το Google Maps Transit προσφέρει τις εξής λειτουργίες για τον προγραμματισμό του ταξιδιού ή της διαδρομής του χρήστη:
    – Δυνατότητα προσδιορισμού του επιθυμητού χρόνου αναχώρησης και άφιξης
    – Εμφάνιση πολλαπλών επιλογών ταξιδιού/διαδρομής
    – Προβολή εκτιμώμενου χρόνου διάρκειας ταξιδιού/διαδρομής
    – Οδηγίες για τους πεζούς για την αρχή (π.χ. την κοντινότερη στάση μέσου μεταφοράς) και το τέλος της διαδρομής/ταξιδιού (τον τελικό προορισμό)
    – Προβολή των δεδομένων μετακίνησης στο πλαίσιο άλλων χρήσιμων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικών καταχωρήσεων.

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεργάστηκε με την Google, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των γραμμών, τα χρονοδιαγράμματα και τους σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας. Οι πληροφορίες αυτές ενσωματώθηκαν στα Google Maps, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μπορούν πλέον να ενημερώνονται άμεσα για τα δρομολόγια των επιβατικών αλλά και εμπορευματικών τρένων. Η συνεργασία με την Google αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τη συνολική εμπειρία των επιβατών στην Ελλάδα με χρήση νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου.

    Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    Για άμεση πρόσβαση στις παραπάνω πληροφορίες, ο επισκέπτης χρησιμοποιεί απλά το maps.google.gr των Google Μaps, κάνει κλικ στη «Λήψη Οδηγιών» και επιλέγει τη διαδρομή που επιθυμεί να κάνει είτε με αυτοκίνητο, είτε με δημόσια συγκοινωνία είτε πεζός. Εισάγοντας στοιχεία εκκίνησης και προορισμού, επιλέγοντας ως μέσο του ταξιδιού το τρένο και κάνοντας απλώς κλικ στο «Λήψη Οδηγιών» οι οδηγίες για την μετάβαση με τρένο είναι άμεσα διαθέσιμες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles