18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Google: Μέτρα ηλικιακών περιορισμών σε YouTube

    Η Google ανακοινώνει τη συνέχεια των προσπαθειών της σχετικά με τους κανόνες που οφείλει να τηρεί, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους. 

    Με την αντίληψη ότι οι χρήστες και οι δημιουργοί περιεχομένου είναι, σε γενικές γραμμές, καλύτερα εξοπλισμένοι στο να κρίνουν την καταλληλότητα του περιεχομένου που διαχειρίζονται, τους παρέχει τα εργαλεία για να ελέγχουν την πρόσβαση στο υλικό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μπορούν να ελέγξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να μοιράζονται τα βίντεο τους μόνο με τους φίλους, την οικογένεια τους ή με κάποιο γκρουπ αλλά ενθαρρύνονται να θέτουν ηλικιακά όρια στο υλικό που δημιουργούν, όπου κρίνουν ότι είναι απαραίτητα.

    Σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. Αν δεν είναι άνω των 18 τότε εμφανίζεται προειδοποίηση η οποία τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές, με βάση την ηλικία τους. Οι οδηγίες περιέχουν και προδιαγραφές σχετικά με τα κριτήρια των ηλικιακών περιορισμών για όσους αναρτούν υλικό στη πλατφόρμα.

    Πλέον, η ομάδα Trust & Safety εφαρμόζει ηλικιακούς περιορισμούς κατόπιν ανασκόπησης του υλικού, οπουδήποτε κρίνεται ότι το υλικό είναι ακατάλληλο για ανηλίκους. Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες μέσα από τη χρήση της μηχανικής εκμάθησης που προορίζεται για ανασκόπηση και την ανάπτυξη και προσαρμογή της τεχνολογίας ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί θα μπορούν πάντα να ασκήσουν έφεση για μια απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε. Θεωρείται ότι οι αυτόματες ηλικιακές ρυθμίσεις θα έχουν μικρό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα YouTube Partners, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο παραβιάζουν ήδη τις οδηγίες για διαφημίσεις και συνεπώς έχουν λίγες έως καθόλου διαφημίσεις.

    Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν. Αυτό εγγυάται ότι, ανεξαρτήτως του πού βρέθηκε το βίντεο, αυτό θα είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.

    Επειδή η χρήση της τεχνολογίας θα οδηγήσει πολλά βίντεο σε εφαρμογή ηλικιακών μέτρων, η ομάδα της Google αξιοποίησε την ευκαιρία για να επανεξετάσει το πού θα χαραχθεί η γραμμή για κάθε ηλικιακό περιορισμό.

    Μετά από σύσκεψη με ειδικούς και συγκρίνοντας τα συστήματά της με άλλα παγκόσμια συστήματα αξιολόγησης περιεχομένου, η Google ότι μόνο μικρές αλλαγές ήταν απαραίτητες. Η σελίδα με τις οδηγίες έχει ανανεωθεί και επικαιροποιηθεί. Όλες οι αλλαγές που προαναφέρθηκαν θα τεθούν σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες.

    Διευρύνοντας την επαλήθευση ηλικίας στην Ευρώπη

    Πάντα σεβόμενοι τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την κοινοτική οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ, θεσμοθείται τους επόμενους μήνες ένα νέο σύστημα εξακρίβωσης της ηλικίας. Οι κάτω των 18 ετών χρήστες στην Ευρώπη θα πρέπει να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους. Αν τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι άνω των 18, θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού. Όλες οι διαδικασίες επιβεβαίωσης της ηλικίας συνάδουν με τους κανόνες ιδιωτικότητας και ασφάλειας της Google.

    Με την αντίληψη ότι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο YouTube, αναζητώντας περιεχόμενο που να είναι ταυτόχρονα και μορφωτικό και ψυχαγωγικό η Google θα συνεχίσει να επικαιροποιεί τα προϊόντα και τις οδηγίες της με παραμέτρους που θα εξασφαλίζουν ότι το υλικό του περιεχομένου παραμένει κατάλληλο για την εκάστοτε ηλικία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles