13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Google: Μόνο οι μισές Android συσκευές λαμβάνουν security patches

    Η ομάδα Android Security της Google δημοσίευσε πρόσφατα τον ετήσιο καθιερωμένο απολογισμό για το 2016, που αφορά το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα του Android. Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι οι σαφείς βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο το λειτουργικό είναι σε θέση να ανιχνεύσει επικίνδυνα apps. Παράλληλα, εξαίρεται η συνεργασία με τους OEMs στην προσπάθεια διάθεσης μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας. Όμως, η εταιρεία αναφέρεται και στα μελλοντικά της σχέδια που θα καταστήσουν ακόμη πιο ασφαλές το οικοσύστημα του Android.

    android-7-1-2-pixel-boot-2-e1490052177751

    Ένας από τους στόχους, είναι και να μειωθεί ο αριθμός των «Potentially Harmful Apps», μέσω κατάλληλων διεργασιών ανίχνευσης. Η εταιρεία συμπληρώνει ότι η υπηρεσία «Verify Apps» διεξήγαγε 750 εκατομμύρια ελέγχους σε καθημερινή βάση μέσα στο 2016, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τα 450 εκατομμύρια του 2015. Όσον αφορά το Play Store, ένα ποσοστό συσκευών της τάξεως του 0.05% κατέβασε κάποια εφαρμογή, που εμπίπτει στην κατηγορία των «Potentially Harmful Apps», ποσοστό σημαντικά μειωμένο από εκείνο του 2015, που είχε διαμορφωθεί στο 0.15%.

    Πέρυσι, παρατηρήθηκε μια σημαντική επέκταση του προγράμματος μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας. Αν και 750 εκατομμύρια συσκευές από περισσότερους από 200 κατασκευαστές έλαβαν ένα security update, τα μισά Android smartphones δεν έλαβαν. Μέσα στο 2017, η Google ελπίζει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των ενημερώσεων, ώστε να καταστήσει ευκολότερο για τους κατασκευαστές να διαθέτουν ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η Google επιθυμεί να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο για τη διάθεση των updates σε μόλις μια εβδομάδα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles