15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Google: Νέο feature μετατρέπει Android σε υψηλής ποιότητας webcam

    Η Google λάνσαρε ένα webcam feature για τα Pixel της πέρυσι, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε με το Android 14 QPR1. Παρόλο που είναι μια εξαιρετική λειτουργία, η χρήση της στην πραγματική ζωή σε μια συσκευή Android συχνά παρουσιάζει μειονεκτήματα ως προς την ποιότητα της εικόνας. Ευτυχώς, η Google έχει λάβει σοβαρά υπόψη τα σχόλια των χρηστών και φαίνεται ότι θα κάνει κάτι γι’ αυτό στην επόμενη έκδοση του Android.

    Σύμφωνα με το Android Authority, το Android 15 DP2 θα φέρει μια μικρή αλλά σημαντική προσθήκη στο webcam interface: ένα κουμπί “HQ” που θα βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία. Πατώντας πάνω του, θα ενεργοποιείται το “High Quality Mode”, που θα δίνει προτεραιότητα στην καθαρότητα της εικόνας, αντικαθιστώντας οποιεσδήποτε προηγούμενες βελτιστοποιήσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογή.

    Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή για τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον hardware τους για να καταγράψουν higher-quality video content. Αντί να χρειαστεί να επενδύσετε σε μια ακριβότερη webcam, τώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας και να εξοικονομήσετε χρήματα. Φυσικά, το High Quality Mode θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ωστόσο έχει να προσφέρει αρκετά.

    Τώρα, θυμηθείτε ότι αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για προγραμματιστές του Android 15. Αν και θα θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα ενσωματωθεί στην τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που μια λειτουργία εμφανίζεται σε μια έκδοση DP ή beta του Android και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Θα μάθουμε αν το χαρακτηριστικό θα γίνει μόνιμο κατά τη διάρκεια του Google I/O τον Μάιο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles