16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Φανταστικό! Δείτε τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις που ετοιμάζει η Google στο Mountain View (photos & video)

    Modular smartphones έχει πλέον μετά την ανάπτυξη του Project Ara, γιατί όχι και modular… headquarters! Η Google μόλις έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από την πρόταση που έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Mountain View για την αναμόρφωση των κεντρικών της εγκαταστάσεων και είναι πραγματικά ξεχωριστή!

    GCCP_OVERALL_view02 4k

    Δεν πρόκειται απλά για κάποια… μοντέρνα κατασκευή, όπως μπορεί να φανταζόσασταν, αλλά η αμερικανική εταιρεία προχωράει αρκετά βήματα παραπέρα δημιουργώντας κάτι ιδιαίτερο: Σε συνεργασία με το Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels και τον Άγγλο σχεδιαστή Thomas Heatherwick, έχει ως σκοπό να κατασκευάσει στο νέο campus της όχι από κάποια… ακλόνητα τσιμεντένια κτίρια, αλλά χρησιμοποιώντας ελαφριές δομές που θα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

    SHORELINE_MIR

    Θα καλύπτονται από μία σειρά από τέντες” από γυαλί σε μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου, στο στιλ ενός θερμοκηπίου. Θα έχουν μάλιστα και ένα “υψηλής τεχνολογίας σύστημα σκίασης” ώστε να μην είναι πολύ ζεστά, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο τους φυσικά θα είναι ότι το εσωτερικό τους θα μπορεί να ανακατασκευαστεί και να αναδιαμορφωθεί εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και τους νέους τομείς προϊόντων που θα αναπτύσσει κάθε φορά. Έτσι, τα βασικά δομικά τους στοιχεία, όπως δάπεδα, οροφές και τοίχοι, θα μπορούν να επανασυνθέτονται μέσα σε μερικές ώρες, με τη βοήθεια μικρών γερανών και ρομπότ.

    LANDINGS_INT_MIR

    Το νέο campus της Google θα είναι επίσης περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, με μεγαλύτερους χώρους πρασίνου και λιγότερους χώρους στάθμευσης που θα γίνουν υπόγειοι, με την εταιρεία να θέλει να αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή με χώρους ποδηλασίας, πάρκα, εστιατόρια κ.ο.κ.

    Master Plan_LANDINGS_Oak Savannah_LIGHTENED

    Ένα απίστευτα φιλόδοξο σχέδιο που η Google σημειώνει ότι σήμερα δεν υπάρχει καν η τεχνολογία που απαιτείται για κάποιο μέρος αυτού του οράματός της, μέσα στα επόμενα χρόνια θέλει όμως να το υλοποιήσει, ώστε να είναι έτοιμο έως το πρώτο τρίμηνο του 2020.

    LANDINGS_EX_SQUINT

    Δείτε το video αλλά και τα υπόλοιπα εντυπωσιακά renderings που ακολουθούν.

    Huff_Exterior_West Entry

    Green-Loop_Exterior_03

    Charleston-South_Interior_Cycle Track

    Charleston-South_Exterior_Softgrid

    Charleston-South_Exterior_NW-Plaza

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles