22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To Google Now κερδίζει σε συγκριτικό test γνώσεων Siri και Cortana

    Δεν είναι η πρώτη φορά που άρθρα ή videos συγκρίνουν τους φωνητικούς βοηθούς των λειτουργικών. Google Now, Siri και Cortana έχουν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωπα, μόνο που τώρα το Stone Mountain Consulting έχει κάνει ένα τεράστιο συγκριτικό test, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από… 3.000 ερωτήσεις. Η δοκιμή αφορά αποκλειστικά τη βάση γνώσεων του καθενός, με το Google Now να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής.

    voice-google-siri-cortana-global-comparison-2

    Συγκεκριμένα, στα συνολικά 3.086 ερωτήματα που τέθηκαν, ο φωνητικός βοηθός του Android επέστρεψε 1.795 αποτελέσματα “ενισχυμένα” με προσωποποιημένο περιεχόμενο, αυτός της Apple στο iOS 908 διαφορετικά knowledge panels και η Cortana της Micrososft 630.

    Από αυτά τα “knowledge panels”, που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να απαντούν σε συγκεκριμένου τύπου ερωτήσεις, το Google Now είχε επιτυχία 88% όσον αφορά την ακρίβεια μίας ορθής απάντησης, το Siri 53% και η Cortana 40%.

    voice-google-siri-cortana-accuracy-comparison-21

    Η μελέτη έδωσε έμφαση, φυσικά, μόνο στη βάση γνώσεων και όχι άλλες λειτουργίες των φωνητικών βοηθών, όπως π.χ. ο ορισμός ενός ραντεβού ή η υπαγόρευση emails.

    Και με την Google “κολοσσό” της αναζήτησης, δεν ήταν έκπληξη, φυσικά, να δούμε το φωνητικό της βοηθό στην κορυφή ενός τέτοιου test, που, όμως, σε κάθε περίπτωση, έχει το ενδιαφέρον του…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles