17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Google: Ο Chrome είναι κατά 15% γρηγορότερος σε Windows συσκευές

    Ο Google Chrome είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Με τους χρήστες της εφαρμογής συνεχώς να αυξάνονται ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι απαιτούν από την Google να προβεί σε δραστικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την εμπειρία ακόμη περισσότερο.

    google-chrome

    Μια απ’ αυτές τις αλλαγές είναι και η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ο Chrome διαχειρίζεται τη RAM. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μιλήσει για το πολύ καλό «optimization» του Opera, όμως και η Google με τον Chrome πραγματοποιεί σταθερά βήματα προς έναν καλύτερο browser, με σημαντικές βελτιώσεις στη κατανάλωση ενέργειας, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε στον Chrome 53, όπου η Google ισχυρίζεται ότι η έκδοση αυτή παρουσιάζει κατά 15% καλύτερες επιδόσεις.

    Η σημαντική αύξηση αυτή των επιδόσεων έγινε εφικτή με τη χρήση της τεχνολογίας «Profile Guided Optimization» (PGO) της Microsoft. Η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή είναι σε θέση να αναγνωρίζει ποια χαρακτηριστικά του Chrome χρησιμοποιούνται πιο πολύ. Στη συνέχεια, η PGO αναλύει αυτά τα δεδομένα και αποφασίζει να βελτιστοποιήσει το μέρος του κώδικα που απαιτεί μεγαλύτερη προτεραιότητα εξαιτίας των διεργασιών που τρέχουν τη δεδομένη στιγμή.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Google, οι χρόνοι εκκίνησης έχουν βελτιωθεί κατά 16.8% και το άνοιγμα νέων καρτελών κατά 15%. Βελτιωμένη εμφανίζεται και η φόρτωση των σελίδων κατά 6%. Όλες αυτές οι προσθήκες έχουν γίνει διαθέσιμες στον Chrome 53 για 64 bit συστήματα και στον Chrome 54 για 32 bit συστήματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles