21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Google: Οι υπάλληλοι αναλαμβάνουν να διορθώσουν τις λάθος απαντήσεις του Bard

    Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, με αποτέλεσμα οι κολοσσοί της τεχνολογίας να επενδύουν σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξή της. Ωστόσο, έγινε σαφές ότι υπηρεσίες ΑΙ, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, καθώς οι απαντήσεις τους προς το παρόν δε μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα αξιόπιστες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο λάθος του Bard στην περίπτωση του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb. Όταν κλήθηκε το chatbot να απαντήσει στην ερώτηση “Ποιες νέες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μπορώ να πω στο 9χρονο παιδί μου”, η ΑΙ εσφαλμένα απάντησε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ήταν αυτό που τράβηξε την πρώτη φωτογραφία στην ιστορία ενός εξωπλανήτη το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Το Webb πράγματι τράβηξε τότε την πρώτη φωτογραφία του ενός εξωπλανήτη, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτό συνέβη. Οι πρώτες άμεσες παρατηρήσεις εξωπλανητών ήρθαν από το τηλεσκόπιο VLT του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Νότου το 2004.

    Μετά από αυτό το περιστατικό, ο γίγαντας της τεχνολογίας επιθυμεί να βελτιώσει την ακρίβεια του Bard και για να το πετύχει ζητά βοήθεια από τους υπαλλήλους. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο VP for search της Google, Prabhakar Raghavan, έστειλε email σε μέλη του προσωπικού, με το οποίο ζητά να επανεξετάσουν τις απαντήσεις του Bard πάνω σε θέματα που γνωρίζουν οι ίδιοι καλά. Το chatbot “μαθαίνει καλύτερα με παραδείγματα”, επισημαίνει ο Raghavan, ενώ παράλληλα συμπεριέλαβε τα “dos” and “don’ts” της διαδικασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι σε πρώτο πρόσωπο, φυσικές, χωρίς προσωπική άποψη, σε ευγενικό και απλό ύφος. Οι εργαζόμενοι επίσης κλήθηκαν να αποφύγουν διακρίσεις πάσης φύσεως (εθνικότητα, ηλικία, θρησκεία, φύλο κ.α.) και να μην περιγράφουν το Bard ως άτομο με συναισθήματα που προσφέρει ανθρώπινη εμπειρία.

    Διαβάστε επίσης: Το Honor Magic5 Lite ανακοινώθηκε πριν… το MWC 2023! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. “Το Webb πράγματι τράβηξε τότε την πρώτη φωτογραφία του ενός εξωπλανήτη, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτό συνέβη.” —> Αν το Webb τράβηξε την ΠΡΩΤΗ φωτογραφία ενός εξωπλανήτη, πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ είναι η πρώτη φορά που αυτό συνέβη; Αν είχε ξανασυμβεί, τότε, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αυτή δε θα ήταν η *πρώτη* φωτογραφία.

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles