16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google Photos. Έρχονται σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

    Μία από τις σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με προϊόντα της Google, στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O 2018, αφορούσε, φυσικά, προσθήκες και βελτιώσεις στο Google Photos, μία από τις πλέον επιτυχημένες υπηρεσίες του αμερικανικού κολοσσού.

    google-photos-ai-update

    Με τη βοήθεια του AI και του machine learning, το Google Photos γίνεται πιο “έξυπνο” από ποτέ και σας προτείνει ενέργειες αυτόματα (smart actions), ανάλογα με την περίσταση.

    google-photos-brightness-fix

    Έτσι, π.χ. μπορεί να σας προτείνει actions, όπως το να φωτίσετε μία φωτογραφία, να την περιστρέψετε, να τη μοιραστείτε με κάποιον φίλο ή απλά να την τοποθετήσετε στο αρχείο, ανάλογα με το τι πιστεύει το AI της Google ότι πρέπει να συμβεί με κάθε λήψη σας.

     

    google-photos-ai-update (1)

    Για παράδειγμα, όταν είστε σε ένα γάμο και τραβήξετε μία φωτό από το μυστήριο, μπορεί να σας προτείνει αυτόματα να τη στείλετε σε κάποιον φίλο σας, ενώ, αν εντοπίσει ότι μία λήψη είναι “υποφωτισμένη”, μπορεί να σας προτείνει να αυξήσετε τη φωτεινότητά της.

    google-photos-ai-color

    Μπορείτε ακόμη να έχετε πρόσβαση σε μία νέα επιλογή που “παίζει με το χρώμα”, καθώς μπορεί να κάνει ασπρόμαυρο το φόντο σε φωτογραφίες διατηρώντας το χρώμα για το βασικό θέμα. Επιπλέον, όμως, μπορείτε να χρωματίσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες – και όλα αυτά με ένα μόνο tap.

    google-photos-auto-color-colorization

    Μπορείτε ακόμη να σκανάρετε έγγραφα, με το Google Photos να μπορεί να αναγνωρίζει documents, να “ισιώνει” αυτόματα τις εικόνες που τα περιλαμβάνουν, ακόμη και να τα μετατρέπει σε PDF για μετέπειτα επεξεργασία από εσάς.

    google-photos-document-scanning

    Tους επόμενους μήνες, περισσότερες συσκευές και εφαρμογές θα συνεργαστούν με το Google Photos, χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα συνεργατών που δίνει στους προγραμματιστές εργαλεία υποστήριξης της υπηρεσίας για τα προϊόντα τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles