24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος στις υπέρμετρες χρεώσεις μέσω του Google Play Store!

    Αρκετά ατυχή περιστατικά έχουν καταγραφεί στα οποία ανήλικοι χρήστες Android συσκευών έχουν “καταχραστεί” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, αγοράζοντας in-game “goodies” χωρίς να συνειδητοποιούν πως αυτό απαιτεί πραγματικά χρήματα (ή την έννοια των χρημάτων καθ’αυτή). Αντίστοιχα συμβάντα που αφορούσαν το iPhone και το iPad ανάγκασαν την Apple να αποζημιώσει τους χρήστες της στο παρελθόν, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα πληρωμών και απαιτώντας κωδικό για κάθε συναλλαγή.

    Google-Play

    Το ίδιο σύστημα της Google στο Play Store επέτρεπε μέχρι σήμερα να γίνουν απεριόριστες συναλλαγές για 30 λεπτά έπειτα από την εισαγωγή του κωδικού στο Play Store, με αποτέλεσμα αρκετά τέτοια περιστατικά. Πιό πρόσφατο παράδειγμα μια γυναίκα στη Νέα Υόρκη, της οποίας το 5χρονο τέκνο κατάφερε να ξοδέψει μέσα σε λίγα λεπτά σχεδόν 70 δολλάρια, αγοράζοντας in-game “καλούδια” για το Marvel Run Jump Smash. Φυσικά το ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, παρ’όλα αυτά η γυναίκα κινήθηκε κατά της Google και δεν είναι η μόνη που το έχει κάνει.

    google play update

    Το αποτέλεσμα είναι είναι η εταιρεία να εκδώσει update για το Google Play Store, ζητώντας κωδικό από το χρήστη για κάθε αγορά που θέλει να κάνει μέσω του καταστήματος ή μέσα από ένα παιχνίδι, αν και παραμένει η αρχική επιλογή με “παράθυρο” των 30 λεπτών. Επίσης, η έκδοση 4.6.16 στην οποία αναφερόμαστε, έχει και μικροαλλαγές, όπως ανανεωμένη επιλογή για την αυτόματη προσθήκη συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας των νέων εφαρμογών που εγκαθιστά ο χρήστης, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά στα “permissions” που εμφανίζονται πριν την εγκατάσταση, εάν η εφαρμογή διαθέτει επί πληρωμή κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles