23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Google Play θριαμβεύει έναντι του Αpp Store της Apple για τρίτη συνεχή χρονιά!

    Η μάχη ανάμεσα στα app stores των κολοσσών Google και Apple μαίνεται με αμείωτη ένταση, καθώς και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους developers, εμπλουτίζοντας διαρκώς με νέες εφαρμογές τα online μαγαζιά τους. Στη μεταξύ τους μάχη, τα τελευταία δύο χρόνια το Google Play έχει καταφέρει να ξεπεράσει το App Store σε αριθμό  εφαρμογών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AppFigures αυτό συνέβη και το 2014, με το Google Play να διαθέτει αυτή τη στιγμή 1.43 εκατομμύρια apps από 388.000 διαφορετικούς developers, ενώ το App Store βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 1.21 εκατομμύρια εφαρμογές από 282.000 developers.

    Google-Play-Store-logo

    Εκτός από την Google και την Apple, η Microsoft που αποτελεί τον τρίτο μεγάλο παίκτη, βρίσκεται στην τρίτη θέση με περίπου 560.000 εφαρμογές, ενώ και το store της Amazon διαθέτει περίπου 293.000 apps. Πάντως, σε γενικές γραμμές η αγορά των mobile εφαρμογών μεγάλωσε σημαντικά (περίπου στο 50%), ενώ ενδεικτικό της δυναμικής του store της Google είναι ότι το Google Play σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 200% συνολικά. Παρόλα αυτά, και το App Store δεν τα πήγε άσχημα, καθώς μεγάλωσε κατά 160%! Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι το Google Play , σίγουρα οφείλει την ανάπτυξη του στον τεράστιο αριθμό παιχνιδιών που προσφέρει, αλλά και στις εφαρμογές που σχετίζονται με την φωτογραφία και την εικόνα. Το store της Apple από την πλευρά του, τα πήγε πολύ καλύτερα στον τομέα των business-oriented εφαρμογών.

    Όσον αφορά, βέβαια τα κέρδη, η AppFigures δεν ανέφερε στην αναφορά της τίποτα για τα οικονομικά των τεσσάρων stores, ωστόσο εδώ το πιθανότερο είναι να έχουμε την Apple μπροστά, εξαιτίας κυρίως του μεγάλου αριθμού των «πειρατικών» Android apps που επηρεάζει σημαντικά τις πωλήσεις και τα κέρδη των Android developers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles