21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google Prompt. Κάνει ακόμη πιο εύκολο το two-step verification σε Android και iOS

    Η ασφάλεια των δεδομένων μας αλλά των λογαριασμών που διατηρούμε στο web είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και μία από τις κινήσεις που επιβάλλεται να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενεργοποίηση της επιλογής two-step verification. Η Google, που έχει εδώ και καιρό προσθέσει το χαρακτηριστικό στις υπηρεσίες της, τώρα κάνει τη χρήση του ακόμη πιο απλή.

    GP

    Έτσι, η διαδικασία πιστοποίησης δύο βημάτων σε Android και iOS συσκευές θα περιλαμβάνει πλέον (πέρα από την εισαγωγή extra κωδικού ή του κωδικού που αποστέλλεται στο κινητό σας) την επιλογή Google Prompt, η οποία απαιτεί απλά ένα ναι/όχι για να “εγκρίνει” ή να “απορρίψει” αντίστοιχα το log in στο λογαριασμό σας. Με ένα απλό pop up παράθυρο με το όνομα, τη φωτογραφία προφίλ και την πόλη αλλά και τη συσκευή από την οποία δοκιμάζετε να κάνετε το log-in, μπορείτε να μπείτε στο account σας.

    GP2

    Μπορείτε να επιλέξετε το two-step verification μέσω Google Prompt ή μέσω των άλλων δύο διαθέσιμων τρόπων, από τις ρυθμίσεις σας στο My Account (Sign-in & Security > Signing in to Google > 2-Step Verification). Προς το παρόν, δε θα μπορείτε να έχετε το Security Keys και το Google prompt ενεργοποιημένο την ίδια στιγμή, ενώ για να το χρησιμοποιήσετε απαιτείται μία data connection.

    Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μετά από σχετική αναβάθμιση των Google Play Services σε Android ενώ στο iOS θα πρέπει να έχετε προεγκατεστημένη την εφαρμογή Google Search.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles