21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Google γνωστοποιεί ευπάθεια ασφαλείας στα Windows 8.1!

    Η Google δημοσίευσε μία ευπάθεια που ανακάλυψε η ίδια στα Windows 8.1 η οποία φαίνεται πως επιτρέπει σε χρήστες με low level privileges να αποκτούν δικαιώματα administrator στο λειτουργικό. Το κενό ασφαλείας δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και δεν υπάρχει ακόμη fix γι’ αυτό από τη Microsoft.

    windows-8-1-microsoft

    Η Google, πάντως, διευκρινίζει ότι έδωσε στο Redmond πληθώρα χρόνου, ώστε να αντιμετωπίσει το ζήτημα πριν το δημοσιοποιήσει, κάτι που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου και αφού είχαν περάσει 90 ημέρες από την ανακάλυψή του. Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε από την ομάδα Project Zero της Google που έχει επιφορτιστεί το έργο της ανακάλυψης ευπαθειών σε συστήματα και λειτουργικά. Η Google σημειώνει πως το χρονικό διάστημα των 90 ημερών πρέπει να είναι αρκετό για τη Microsoft ή οποιονδήποτε άλλο στη βιομηχανία για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, πιστεύοντας στις “προθεσμίες γνωστοποίησης”.

    Όσο για τη Microsoft, έχει σημειώσει ότι ετοιμάζει το fix, διευκρινίζοντας ότι οι οικιακοί χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν για το ζήτημα, καθώς οι φιλόδοξοι hackers θα πρέπει να έχουν έγκυρα πιστοποιητικά σύνδεσης στο μηχάνημα στο οποίο θα επιχειρήσουν την πρόσβαση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles