18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Google κάνει τη ζωή της Microsoft δύσκολη. Και των Windows Phone users

    Ας πάμε πίσω στο περασμένο καλοκαίρι. Κάποια στιγμή, η Google, έρχεται σε επαφή με την Microsoft (δεν γνωρίζουμε σε τι επίπεδο) για να την ενημερώσει πως θα παρατήσει την υποστήριξη του Exchange Active Sync, του συστήματος συγχρονισμού των λογαριασμών της σε άλλες πλατφόρμες.

    Αυτό έκανε την Microsoft να αισθάνεται νευρική καθώς, συνέβη την περίοδο που η Microsoft δοκίμαζε τις εκδόσεις των Windows που θα δίνονταν στους κατασκευαστές και καταναλωτές για την κυκλοφορία του επόμενου Οκτωβρίου. Η Microsoft δεν «προλάβαινε» λοιπόν να αλλάξει το λογισμικό και κυκλοφόρησε το Windows Phone λειτουργικό, έτσι.

    Η Google δημοσιοποίησε την πρόθεσή της για να σταματήσει την υποστήριξη του Exchange Active Sync, στα μέσα Δεκεμβρίου, δίνοντας έτσι το περιθώριο μέχρι 30 Ιανουαρίου στη Microsoft να εκδώσει ένα update που θα επιτρέπει σε όσους αγοράσουν Windows Phone να χρησιμοποιήσουν το Gmail τους για να συγχρονίσουν το ημερολόγιο και επαφές τους.

    Το χρονικό περιθώριο αυτό, έχει κάνει την Microsoft να την λούζει κρύος ιδρώτας. Γιατί πολύ απλά, αν δεν προλάβει η Microsoft να φτιάξει ένα update μέχρι την 30η Ιανουαρίου, αρκετοί από τους χρήστες Windows Phone, θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το email τους.

    Off the record, η Microsoft είχε ζητήσει τον Δεκέμβριο από την Google να επεκτείνει την υποστήριξη του Exchange Active Sync μέχρι τον Ιούνιο, για να προλάβουν. H Google λέει πως τους είχε ενημερώσει εγκαίρως και ότι το προϊόν τους κοστίζει υπερβολικά. Άλλωστε, για την δυνατότητα που έχουν οι Windows Phone users να συγχρονίζουν το Google ημερολόγιο και τις επαφές του, η Google πληρώνει τη Microsoft γι αυτό. Και δεν θέλει να πληρώνει άλλο.

    Βέβαια, αν η Microsoft θέλει, μπορεί να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο update, σαν το Portico, που θα λύνει αυτό το ζήτημα. Αν θέλει.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles