24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google: 2 εκατομμύρια δολάρια βραβείο σε όσους κάνουν hack τον Chrome

    Όταν η IBM είχε ξεκινήσει να προσλαμβάνει χάκερς, ήταν μία πρωτοποριακή κίνηση. Τουλάχιστον εκεί έπαιρναν απλά ένα μισθό, ενώ η Google τους δίνει μία μικρή (λέμε τώρα) περιουσία. Η εταιρεία είχε προσφέρει συνολικά 1 εκατομμύριο δολάρια τον Μάρτιο, σε όσους κατάφερναν να κάνουν hack τον Chrome, με διάφορους τρόπους.

    Αφού βρέθηκε άνθρωπος που το έκανε αυτό, τώρα η Google ανεβάζει τον πήχυ, προσφέροντας συνολικό έπαθλο 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου Hack In The Box, που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στη Μαλαισία, η εταιρεία διοργανώνει το δεύτερο Pwnium event. Όποιος χρησιμοποιήσει τον ίδιο τον κώδικα του Chrome για να χακάρει τον browser, θα κερδίσει 60.000 δολάρια.

    Όποιος κάνει το hacking με χρήση κάποιου webkit ή του kernel των Windows, κερδίζει 50.000 δολάρια. Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον browser μέσω Flash ή drivers, «αξίζει» 40.000 δολάρια. Αν τα μαθηματικά δεν σας βγαίνουν μέχρι τα 2 εκατομμύρια, είναι γιατί η Google σκοπεύει να βραβεύσει και τις μη επιτυχημένες απόπειρες, από τις οποίες όμως θα μπορέσει η εταιρεία να αποκομίσει χρήσιμες γνώσεις.

    Πηγή : ChromiumBlog

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles