21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Google καταργεί το CAPTCHA όπως το γνωρίζαμε έως σήμερα και μας εισάγει στη νέα εποχή του

    Το CAPTCHA, αρκτικόλεξο για τον ακόλουθο “σιδηρόδρομο”, Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart, είναι μία δοκιμασία που σίγουρα έχετε συναντήσει πολλές φορές σε φόρμες στο web, με στόχο την εξάλειψη του spam, των αυτοματοποιημένων απαντήσεων, αλλά και την “πιστοποίηση”, τελικά, ότι πίσω από μία εγγραφή βρίσκεται ένας άνθρωπος και όχι ένα… ρομπότ! Συνήθως συναντάται με τη μορφή “παραμορφωμένων” εικόνων με συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών.

    reCAPTCHA_OldAPI

    Χρησιμοποιείται αρκετό καιρό, αλλά, πλέον, δε θεωρείται όσο αξιόπιστη λύση, δεδομένου ότι η Google πρόσφατα απέδειξε ότι μπορεί να το σπάσει κατά 99.8% λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της…  Τεχνητής Νοημοσύνης. Τώρα, η αμερικανική εταιρεία παρουσιάζει ένα νέο σύστημα, μία καινούρια προσέγγιση που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το CAPTCHA και προβάλλει με το motto “no CAPTCHA reCAPTCHA”. Βασίζεται σ’ ένα νέο API και έχει ήδη υιοθετηθεί από τα Snapchat, WordPress και Humble Bundle και όχι μονο.

    Τι κάνει; Αντί να ζητήσει από τους χρήστες να περάσουν ένα τύπου CAPTCHA test για να πιστοποιήσουν ότι είναι άνθρωποι, το νέο σύστημα μελετά τη συμπεριφορά τους και φιλτράρει εύκολα ποιος είναι… πραγματικός άνθρωπος. Έτσι, οι περισσότεροι βλέπουν απλώς ένα check mark στην οθόνη τους, που τους ενημερώνει ότι έχουν περάσει το test. Αν πάλι κάποιος θεωρηθεί ύποπτος, υποβάλλεται σε μία πιο λεπτομερή εξέταση

    Recaptcha_anchor@2x

    Η δοκιμασία μπορεί να περιλαμβάνει και το κλασικό test του CAPTCHA, αλλά η Google πειραματίζεται και με άλλες μορφές του, όπως π.χ. ένα test το οποίο θα δείχνει την εικόνα μίας γάτας και θα σας καλεί να επιλέξετε παρόμοιες εικόνες στην οθόνη. Καθώς το project εξελίσσεται, θα δούμε ακόμη περισσότερες εκδόσεις του test και πιο ευέλικτο API.

    cat_captcha.0

    Όσο για το παλιό API παραμένει ενεργό για sites που δεν επιθυμούν την αναβάθμιση, αν και το νέο, τελικά, υπόσχεται λιγότερες “σπαζοκεφαλιές” για το μέσο χρήστη, αλλά και λιγότερο spam…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles