15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Google ελαττώνει την εγκατάσταση malware στις Android συσκευές κατά 50% μέσα στο 2014!

    Η Google διεξάγει έναν ανελέητο πόλεμο ενάντια στα επικίνδυνα malware που τρυπώνουν στο Google Play Store και από ότι φαίνεται η εταιρεία-κολοσσός των νέων τεχνολογιών δείχνει να έχει κάνει σημαντική πρόοδο στον πόλεμο ενάντια στους hackers, οι οποίοι συνηθίζουν να γεμίζουν το Play Store με άκρως επικίνδυνα applications που μπορεί είτε να κατασκοπεύουν τις κινήσεις του χρήστη, είτε να υποκλέπτουν σημαντικά προσωπικά δεδομένα των users.

    Who-can-fight-Android-malware
    Η αλήθεια είναι ότι στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού το Play Store της Google έχει συνδεθεί με τα επικίνδυνα malware που εγκαθίστανται στα smartphones και οι χρήστες δεν το παίρνουν καν… χαμπάρι! Συγκεκριμένα, ο Adrian Ludwig που είναι ο lead designer της Google στον τομέα του Android Security αποκάλυψε σε ένα πρόσφατο συνέδριο για την ασφάλεια των mobile εφαρμογών, ότι η Google ύστερα από εντατικές προσπάθειες κατάφερε να μειώσει τις άκρως βλαπτικές και επικίνδυνες Android εφαρμογές κατά 50%! Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της Google, η προσεκτική δουλειά που έκαναν τελικώς ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι «μολυσμένες εφαρμογές» μπορούν να βρεθούν πλέον μόλις στο 1% των Android συσκευών που υπάρχουν στον κόσμο (όπου το 0.15% μάλιστα δεν προήλθε από το Google Play). Αν και η Google τα πηγαίνει περίφημα, αυτό δε σημαίνει ότι οι users θα σταματήσουν να είναι έξτρα προσεκτικοί, ειδικότερα στις περιπτώσεις που κατεβάζουν third-party applications αγνώστου ταυτότητας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles