14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google αποσύρει το “Bomb Gaza” game από το Play Store!

    Η πρόσφατη διαμάχη στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μία τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση, με εκατοντάδες νεκρούς (μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά) και χιλιάδες ξεριζωμένους Παλαιστίνιους από τις εστίες τους. Αναμφίβολα, η νέα σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί ένα γεγονός που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και κάπως έτσι θα πρέπει να αισθάνθηκαν οι χιλιάδες users του Play Store της Google, οι οποίοι επενέβησαν για να αποσυρθεί το mobile game “Bomb Gaza” από την υπηρεσία.

    bomb-gaza-game-google-play

    To Bomb Gaza είναι ένα arcade/shooter παιχνίδι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους gamers να αναλάβουν τον έλεγχο των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ  και να βομβαρδίσουν στόχους στο έδαφος της Γάζας πιλοτάροντας ένα μαχητικό, σε μία “χαρωπή” και αστεία εκδοχή του πολέμου (κανένας πόλεμος βέβαια δεν είναι αστείος ). Η Google προχώρησε σε με μία λιτή ανακοίνωση στα media, αναφέροντας απλώς ότι προέβη στην απόσυρση του Bomb Gaza από το Play Store, καθώς παραβίασε την πολιτική της εταιρείας (χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την κίνηση αυτή για να μην φανεί ενδεχομένως ότι παίρνει θέση στη διαμάχη). Η Google συνηθίζει να ελέγχει τακτικά τις εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Play Store, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει malware και άλλου είδους scam apps που μπορούν ενδεχομένως να ζημιώσουν τους χρήστες της υπηρεσίας. Ωστόσο, είναι σπάνιο να κατεβαίνει μία εφαρμογή λόγω του θέματος και του περιεχομένου της και είναι προφανές ότι ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις από τους χρήστες της υπηρεσίας, η οποία τους δίνει όμως τη δυνατότητα να καταγγείλουν μία εφαρμογή όταν διαθέτει προσβλητικό και επιθετικό περιεχόμενο.

    bomb-gaza-game-google-play2

    Το Bomb Gaza game ανέβηκε στο Play Store στις 29 Ιουλίου και το κατέβασαν περίπου 1.000 χρήστες. Αυτός δεν είναι βέβαια ο μοναδικός τίτλος που ασχολείται με το θέμα του πολέμου στη Γάζα, καθώς στο παρελθόν έχουν ανέβει στο Play Store και άλλοι τίτλοι, των οποίων οι δημιουργοί τους μάλλον δεν διακρίνονται και ιδιαίτερα για την ευαισθησία τους. Αναμφίβολα, αυτή ήταν μία πολύ καλή κίνηση εκ μέρους της Google, η οποία έδειξε σε αυτή την περίπτωση ότι αφουγκράζεται τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των χιλιάδων χρηστών του Play Store.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles