16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδού τo νέο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google (και δεν έχει τιμόνι ούτε πεντάλ)

    Η ενασχόληση της Google με τα  αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, καθώς το εργαστήριο Google X, με επικεφαλής τον συνιδρυτή της, Sergey Brin, έχει πειραματιστεί ιδιαίτερα πάνω σε σχετικές λύσεις. Τώρα, ωστόσο, ήρθε η ώρα για την εταιρεία να επιδείξει τα πρώτα της prototype μοντέλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και αυτονομία, χωρίς να απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση.  Η παρουσίαση έγινε από τον ίδιο τον Brin στο CODE Conference του re/code, χθες το βράδυ στην Καλιφόρνια.

    Τα νέα prototype self-driving cars της Google δεν έχουν τιμόνι, πεντάλ γκαζιού ή φρένου, πολύ απλά επειδή δεν τα…. χρειάζονται. Όλη η δουλειά γίνεται από λογισμικό και αισθητήρες που φροντίζουν για την οδήγηση με ασφάλεια και μοναδική ευκολία.

    Google self-driving car

    “Θα πάτε όπου θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού” αναφέρει η Google στο σχετικό blog post της, σημειώνοντας πως, σε πρώτη φάση, πρόκειται για οχήματα με πολύ βασικές δυνατότητες, καθώς η εταιρεία θέλει να “μάθει από αυτά” και να τα προσαρμόσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όπως σημειώνουν “ήταν πηγή έμπνευσης να ξεκινήσουν από ένα λευκό φύλλο χαρτί με την ερώτηση: τι πρέπει να είναι το πιο σημαντικό για ένα τέτοιου είδους όχημα;”.

    Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε, φυσικά, αρχικά στον τομέα της ασφάλειας. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google έχουν αισθητήρες που απομακρύνουν τα “τυφλά” σημεία, ενώ μπορούν να ανιχνεύσουν αντικείμενα σε απόσταση έως δύο… ποδοσφαιρικών γηπέδων προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ταχύτητα των πρώτων οχημάτων είναι μόλις 40 χιλιόμετρα την ώρα, διαθέτουν δύο θέσεις επιβατών (με ζώνες ασφαλείας), χώρο για αντικείμενα, το απαραίτητο κουμπί start και stop και μία οθόνη που δείχνει την πορεία.

    Η Google σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 prototype οχήματα αρχικά, ενώ, αργότερα το καλοκαίρι, θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές τους. Αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να “τρέξει” και ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Καλιφόρνια το επόμενο διάστημα, ώστε να μπορέσει σταδιακά να αναπτύξει τα οχήματα και για εμπορική χρήση. Όπως σημειώνουν από την εταιρεία, προτεραιότητά τους είναι, σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία οχημάτων ασφαλέστερων από αυτά που οδηγούνται σήμερα και αυτός είναι ένας πραγματικά ουσιαστικός στόχος…

    Δείτε μερικά videos της εταιρείας για τα self-driving cars της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles