12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Google Street View, στο μεγαλύτερο update που είχε ποτέ

    Bragging rights. Τα πράγματα για τα οποία δηλώνεις υπερήφανος. Η Google δηλώνει υπερήφανη για την υπηρεσία χαρτών της και αυτό δεν είναι μυστικό. Σε ανακοίνωσή της μας ενημερώνει πως το Street View λαμβάνει την μεγαλύτερη ανανέωση ever, με περισσότερα από 250 χιλιάδες χιλιόμετρα εικόνας σε περισσότερες από 17 χώρες. Όλοι όσοι ταξιδεύετε από το γραφείο σας, έχετε λόγους να είστε χαρούμενοι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες τοποθεσίες στο Street View, σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, τα νησιά Macau  και άλλα.

    Αναρωτιέστε πότε θα μπορεί κανείς να κάνει περιήγηση στο Street View στην Αθήνα και την Ελλάδα; Ε, εμείς  το 2009 είχαμε απαγορεύσει την κυκλοφορία των Google Street View cars, για τον φόβο η Ελληνική κοινωνία να γίνει θύμα του «Μεγάλου Αδελφού». Οι συζητήσεις με την Google και τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, όμως, προχώρησαν, η διαδικασία τελικά εγκρίθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με κάποιες προϋποθέσεις και το 2011 εντοπίστηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα του Street View στη Αθήνα. Κάποια από αυτά τα «κυνηγήσαμε» κιόλας, αν θυμάστε από βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Το μόνο μέρος στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να περιηγηθεί μέσω Google Street View, είναι το Μουσείο της Ακρόπολης.

    Πείτε μας… μετά από 3 χρόνια από την πρώτη αυτή την απόφαση και ένα χρόνο μετά τον «εντοπισμό» των Google Street View Cars στην Αθήνα, πιστεύετε ακόμα πως η ιδιωτικότητα των Ελλήνων απειλείται από τα αυτοκίνητα της Google; Θα μας ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις σκέψεις σας.

    Μπορείτε να δείτε όλες τις τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που διατίθεται το Google Street View, εδώ

    Πηγές: Tech Crunch, BBC, myphone.gr, Google Product Forums κ.α.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles