22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Google: Σύντομα θα σας ειδοποιεί όταν κάποιος κοιτάζει την οθόνη του smartphone σας

    Οι μέρες που κολλούσατε το βλέμμα σας στην οθόνη του smartphone ενός άλλου, ενώ το χρησιμοποιούσε, μάλλον φθάνουν στο τέλος τους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Neural Information Processing Systems στο Long Beach της Καλιφόρνια, οι ερευνητές της Google, Hee Jung Ryu και Florian Schroff θα παρουσιάσουν ένα project, το οποίο αποκαλούν ως «electronic screen protector», όπου ένα Google Pixel smartphone χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα με την οποία εξοπλίζεται και τεχνητή νοημοσύνη (eye-detecting), για να ανιχνεύσει αν πάνω από ένα άτομο κοιτάζει την οθόνη της συσκευής.

    google

    Ένα video στο Youtube δείχνει το λογισμικό να διακόπτει το Google messaging app και να λανσάρει την κάμερα για να σας εμφανίσει την εικόνα αυτού που κοιτάζει το smartphone σας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το σύστημα λειτουργεί σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο σε μόλις 2 milliseconds. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτό το AI software λειτουργεί τοπικά στο smartphone, χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστολή για επεξεργασία στους cloud servers της Google.

    Πρόσφατα η Google έκανε ακόμη ευκολότερη για τους developers τη διαδικασία ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στο Android και σε άλλες φορητές συσκευές, διαθέτοντας και ένα εργαλείο, γνωστό ως TensorFlow Lite. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη AI λογισμικού, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και απαιτεί λιγότερη επεξεργαστική ισχύ από τα εργαλεία που είχε διαθέσει το 2015, γνωστά ως TensorFlow. Τέλος, να σημειωθεί, ότι το λογισμικό, έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα των χρηστών με τους ερευνητές να απαντούν ότι θα μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν γίνεται ανάγνωση ευαίσθητων πληροφοριών ή ο χρήστης παρακολουθεί βίντεο σε δημόσιο χώρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles