20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Google θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τα Java APIs της Oracle στο Android N

    Όπως επιβεβαίωσε στο VentureBeat η Google θα σταματήσει τη χρήση των Java APIs της Oracle σε μελλοντικές εκδόσεις του Android, αξιοποιώντας από εδώ και πέρα την open-source version του Java Development Kit της εταιρείας, OpenJDK.

    android-java

    “Ως μία πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, το Android είναι χτισμένο πάνω στη συνεργασία της open-source κοινότητας” δήλωσε σχετικά στο γνωστό site ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας. “Στην επερχόμενη έκδοση του Android, σχεδιάζουμε να μετακινηθούμε σε μία OpenJDK-based προσέγγιση, δημιουργώντας μία μια κοινή βάση κώδικα για προγραμματιστές ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές και υπηρεσίες. Η Google εδώ και καιρό έχει συνεργαστεί και συμβάλλει στην OpenJDK κοινότητα και ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε περισσότερο στο OpenJDK project στο μέλλον”.

    Η μεγάλη νομική διαμάχη της Google με την Oracle χρονολογείται από το 2010, όταν η δεύτερη μήνυσε για πρώτη φορά την εταιρεία του Android για τη χρήση των Java APIs χωρίς άδεια. Η Google υποστηρίζει ότι τα APIs δεν μπορούν να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, “πυροδοτώντας” μια συζήτηση που έχει χωρίσει τη βιομηχανία τεχνολογίας σε στρατόπεδα, με την υπόθεση να βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα μετά από αρκετά δικαστήρια. Συγκεκριμένα, το 2012 μια κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Google δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της Oracle, αλλά ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2014 είχε αντίθετη γνώμη. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δε θέλησε να ασχοληθεί με το ζήτημα και το παρέπεμψε σε ένα κατώτερο δικαστήριο, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει οριστική απόφαση.

    H Google φαίνεται πως βρήκε στη χρήση του OpenJDK, που θα ξεκινήσει από την έκδοση του Android N και έπειτα, τον τρόπο για να απαλλαγεί από τα νομικά προβλήματα. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η αλλαγή δε θα επηρεάσει τη χρήση του Android από τους τελικούς χρήστες…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles