21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος για τα Nexus από τη Google μέσα στο 2015;

    Τελευταίες αναφορές θέλουν την Google να σκέφτεται να σταματήσει την κυκλοφορία μοντέλων “Nexus” το επόμενο διάστημα.  Όπως, μάλιστα, γράφει σχετικά στον twitter λογαριασμό του ο Ρώσος blogger Eldar Murtazin, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2015. Ίσως, λοιπόν, έρχεται το τέλος για τα Nexus, μία κατηγορία smartphones και tablets που μας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

    Ο λόγος; Η αντικατάσταση των μοντέλων αυτών (τα οποία η εταιρεία έως τώρα ετοιμάζει σε συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή hardware, όπως π.χ. η LG στην περίπτωση των Nexus 4 και Nexus 5, και διαθέτουν τις τελευταίες versions του Android πιο άμεσα από κάθε άλλη πρόταση της αγοράς) από συσκευές τύπου “Play Editions” που λειτουργούν σε παρόμοια λογική.

    Τέλος για τα Nexus έρχονται τα Play Editions

    Ήδη, το τελευταίο διάστημα, τα “Play Editions” δημοφιλών συσκευών της αγοράς. όπως του HTC One ή του Samsung Galaxy S4, αλλά ακόμη και των LG G Pad 8.3, Sony Xperia Z Ultra και Motorola Moto G, έχουν κάνει την εμφάνισή τους προς πώληση στο Play Store, προσφέροντας stock Android στους χρήστες τους. Ίσως, λοιπόν, τελικά η Google να διατηρήσει μόνο αυτή τη λύση, σταματώντας τη διάθεση Nexus μοντέλων στο μέλλον.

    Ένας ακόμη λόγος που ίσως συμβεί αυτό είναι και το γεγονός ότι οι υπόλοιπες κατασκευάστριες βλέπουν ανταγωνιστικά τα Nexus μοντέλα, έτσι η Google θα διεκδικήσει μεγαλύτερο “loyalty” ως προς αυτές -το οποίο θα βοηθήσει και σε συνεργασίες τύπου “Play Editions” με διαφορετικό ωστόσο όνομα για τα μοντέλα αυτού του τύπου- αν σταματήσει να διαθέτει στην αγορά τα Nexus μοντέλα.

    Ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις που προκύπτουν, σε κάθε περίπτωση, από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε αναμένουμε τις εξελίξεις…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles