18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Google τα βρήκε με την FTC. “Μοιράζει άδειες χρήσης” στους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης και της Apple

    Η Google συμφώνησε να αλλάξει ορισμένες από τις επιχειρηματικές πρακτικές της, επιτρέποντας την πρόσβαση των ανταγωνιστών της σε ορισμένες ευρεσιτεχνίες που σήμερα θεωρούνται “standard” και είναι τυποποιημένες, ώστε να επιλύσει με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) την καταγγελία για μονοπωλιακές πρακτικές κατά της εταιρείας.

    Ως μέρος της συμφωνίας, η Google θα πρέπει να αδειοδοτήσει τους ανταγωνιστές της στην αγορά των φορητών συσκευών να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες SEPs (Standard-Essential Patends) τις οποίες και κατέχει μετά την εξαγορά της Motorola, συμπεριλαμβανομένης και της Apple. Η Google έχει το δικαίωμα να εξετάσει τους όρους και τα δικαιώματα χρήσης με όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν της πατέντες της, αλλά οι απαιτήσεις της δεν θα πρέπει να είναι άδικες, αδικαιολόγητες ή μεροληπτικές κατά την διαδικασία. Αυτό σημαίνει παράλληλα, ότι η Google δεν θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει αποζημίωση σε περίπτωση που οι ανταγωνιστές της χρησιμοποιήσουν τυποποιημένες, στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων και των φορητών συσκευών, τεχνολογίες, παρότι κατέχει τις πατέντες.

    Ένα άλλο σημείο που αφορά στην έρευνα της FTC για τυχόν μονοπωλιακές πρακτικές της Google, είναι ότι η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου,  είχε εκφράσει ανησυχίες ότι η Google μέσω της μηχανής αναζήτησης και των αποτελεσμάτων της, προωθούσε το δικό της περιεχόμενο και τις δικές της υπηρεσίες, ενάντια στους ανταγωνιστές της. Επιπλέον υπήρξαν καταγγελίες, ότι η εταιρεία αναδημοσίευε περιεχόμενο άλλων, για δικό της. Η Επιτροπή τελικώς κατέληξε ότι η Google δεν είχε καταφύγει σε τέτοιου είδους πρακτικές, παρά τους ισχυρισμούς των ανταγωνιστών της όπως η Microsoft. Παρόλα αυτά, η εταιρεία συμφώνησε, ότι το περιεχόμενο πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ανήκει σε κάποιον άλλο, και ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να το αναδημοσιεύει με τρόπο που θα μπορούσε να μπερδέψει τους χρήστες ότι είναι δικό της.

    Πηγή: Apple Insider

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles