15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Google αναλαμβάνει την παροχή και διάδοση του Internet στην Κούβα!

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε χθες (21/3) την Κούβα, αποτελώντας τον πρώτο πρόεδρο των Η.Π.Α που επισκέπτεται τη Κούβα ύστερα από 88 ολόκληρα χρόνια! Η επίσκεψη αυτή φυσικά δεν ήταν μόνο για το «θεαθήναι», καθώς πέραν του συμβολισμού που είχε, η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί και μία ευρύτερη προσέγγιση ανάμεσα στις Η.Π.Α και στην Κούβα (σε οικονομικό κυρίως επίπεδο), καθώς είναι γνωστό ότι επί πολλές δεκαετίες οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν και στα καλύτερα τους.

    Cuba 3 (Large)

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόθεση της Google να βοηθήσει στην ανάπτυξη και διάδοση του Internet για τους κατοίκους της Κούβας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μία αποκλειστική του συνέντευξη στο δίκτυο ABC News, η Google έχει ήδη υπογράψει μία συμφωνία με την κυβέρνηση της Κούβας για να αρχίσει την εγκατάσταση Wi-Fi spots και broadband Internet στο νησί. Σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα, η διάδοση του Internet στην Κούβα είναι απαραίτητη για να μπορέσει το νησί να εισέλθει σε οικονομικό επίπεδο στον 21ο αιώνα. Αυτή τη στιγμή, η πρόσβαση στο Internet για τους Κουβανούς πολίτες είναι σχεδόν μηδαμινή, καθώς υπολογίζεται ότι μόλις ένα 5% των κατοίκων της Κούβας συνδέονται στο Διαδίκτυο. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες μόνο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν Internet access, με την πρόσβαση τους φυσικά να είναι «φιλτραρισμένη» και κάτω από τον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο. Η συμφωνία με την Google σίγουρα έχει τη δυναμική να αλλάξει τα δεδομένα για μία χώρα που επί πολλές δεκαετίες έζησε στην τεχνολογική αφάνεια…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles