21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα εργαστήρια Google X στρέφουν την προσοχή τους στην ανάπτυξη νέων πιο ανθεκτικών μπαταριών!

    Το πρόβλημα με τη μικρή ζωή των μπαταριών των smartphones έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των περισσοτέρων εταιρειών νέας τεχνολογίας, οι οποίες συνεχώς αναζητούν νέους τρόπους για να παρατείνουν την αυτονομία των φορητών συσκευών. Πρόσφατα μπήκαν στο παιχνίδι ακόμη πιο ενεργά τα Google X labs, δηλαδή τα μυστικά εργαστήρια της Google, τα οποία ασχολούνται με όλες τις πρωτοποριακές και καινοτόμες high-tech ιδέες (ως γνωστόν ένα τέτοιο project ήταν και το Google Glass).

    battery-issus

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τα μεγάλα μυαλά των εργαστηρίων Google X έχουν στρωθεί στη δουλειά, σε μία προσπάθεια να αλλάξουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας των μπαταριών που βρίσκονται στις περισσότερες συσκευές, αναπτύσσοντας ένα νέο τύπο μπαταρίας με ιόντα λιθίου. Η ανάπτυξη βέβαια οποιασδήποτε νέας μορφής μπαταρίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάζει αξιοπιστία και ασφάλεια για τον χρήστη. Για αυτό και έχει παρατηρηθεί πολλές φορές ορισμένες καινοτόμες ιδέες για την τεχνολογία των μπαταριών να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Το γεγονός βέβαια ότι οι  ειδικοί των εργαστηρίων Google X έχουν «αναλάβει» τον φάκελο αυτονομία, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι καλό έχει στα σκαριά έχει η Google για το κοντινό μέλλον (ασχέτως βέβαια που οι υπεύθυνοι της δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα). Ας ελπίσουμε ότι οποιαδήποτε νέα τεχνολογία ανακαλυφθεί θα μπορέσει να περάσει στο μέσο καταναλωτή και δεν θα παραμείνει απλώς μία ενδιαφέρουσα ιδέα γιατί όπως και να το κάνουμε η αυτονομία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των περισσοτέρων σημερινών φορητών συσκευών κινητής τηλεφωνίας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles