24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει την Google να διαγράφει προσωπικά δεδομένα χρηστών

    Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Google υποχρεώνεται πλέον να προχωρά σε κατάργηση προσωπικών πληροφοριών που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες τρίτων από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, αν κάτι τέτοιο ζητηθεί από κάποιον χρήστη.

    google-search-europe

    Πρόκειται για μία απόφαση-σταθμό, που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πώς η Google καθώς και άλλοι search providers λειτουργούν στην Ευρώπη.

    Η Google δε διαθέτει, προς το παρόν, μία εύκολη μέθοδο για να επιτρέπει στο κοινό να ζητάει απομάκρυνση δεδομένων από τη μηχανή αναζήτησής της, κάτι που μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να αλλάξει…

    Η δικαστική απόφαση που είναι δεσμευτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ως αρχική αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στην Ισπανία πριν χρόνια και αφορά έναν πολίτη της χώρας, τον Mario Costeja, ο οποίος είχε ζητήσει από την Google να αφαιρέσει αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούσαν τη δημοπρασία του σπιτιού του λόγω χρεών.

    Η Ευρωπαία επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Viviane Reding, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφέροντας πως πρόκειται για μία “καθαρή νίκη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων”.

    Από την Google, πάντως, δηλώνουν δυσαρεστημένοι, θεωρώντας την απόφαση απογοητευτική για τις μηχανές αναζήτησης και σημειώνοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με μία δήλωση που είχε κάνει, μέσα στο περασμένο έτος, ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η Google δε θα πρέπει να διαγράφει “ευαίσθητες” πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles