17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GoPro HERO+ Hands-On Review: «H τέλεια entry-level επιλογή στις action cams»!

    Η GoPro έχει αφήσει την δική της ξεχωριστή σφραγίδα στον κόσμο των action cameras, καθώς έχει εντυπωθεί στις συνειδήσεις των fans των extreme sports ως ένα απαραίτητο εργαλείο κινηματογράφησης που απαθανατίζει τις πιο μοναδικές τους στιγμές. Η GoPro εδώ και καιρό προσφέρει στην αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων που ανάλογα με τις δυνατότητες τους, απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών. H GoPro HERO+ camera που θα σας παρουσιάσουμε στο review που ακολουθεί είναι η πρόταση της γνωστής κατασκευάστριας action cam, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στους users που εντάσσονται στην entry-level κατηγορία.

    GoPro Hero+ (6)

    Με στυλ… GoPro!

    Πιάνοντας στα χέρια μας την HERO+ από τη πρώτη κιόλας στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη προϊόν, το οποίο φέρει την μοναδική ποιότητα κατασκευής της GoPro. Η εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή της διακρίνεται από το ανθεκτικό και ενισχυμένο πλαστικό περίβλημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει την κάμερα και να μπορεί να αντέχει έτσι καλύτερα στις… κακουχίες και στις πτώσεις (ένα χαρακτηριστικό που σαφώς θα το εκτιμήσουν οι φίλοι των extreme sports). Όπως όλες οι action cams της GoPro έτσι και η HERO+ είναι αδιάβροχη, ενώ μπορεί να βυθιστεί ακόμη και σε βάθος 40 μέτρων. Η πρώτη εντύπωση που μας αφήνει η HERO+ είναι ότι ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο των περισσοτέρων GoPro (και διαφέρει αισθητά από την HERO4 Session που είδαμε πριν από μερικές ημέρες).

    GoPro Hero+ (5)

    GoPro Hero+ (7)
    Με «καθαρό» βάρος στα 121 γραμμάρια (358 γρ. μαζί με το προστατευτικό περίβλημα), οι διαστάσεις της HERO+ είναι 5.08×10.1×24.45 cm και το στρογγυλό μεταλλικό κουμπί που υπάρχει στο μπροστινό κομμάτι της, ακριβώς κάτω από το mini-display ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την κάμερα, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει το κλασικό shutter/select button που επιτρέπει τον τερματισμό ή την έναρξη μίας εγγραφής και βοηθάει στην επιλογή των menus και των settings. Παράλληλα, στην πλαϊνή πλευρά βρίσκεται το highlight tag, το οποίο εξυπηρετεί στην ευκολότερη εύρεση των σεκάνς που έχει καταγράψει ο χρήστης. Τέλος, στο πίσω τμήμα της υπάρχουν η microSD slot (υποστηρίζει κάρτες microSD – class 10 ή UHS-I που μπορούν να φτάσουν τα 64GB), αλλά και η microUSB port για την φόρτιση της συσκευής και για τη μεταφορά των δεδομένων. Φυσικά, όπως όλα τα προϊόντα GoPro έτσι και η HERO+ μπορεί να ενσωματωθεί σε μία ποικίλα από mounts (η HERO+ είναι συμβατή με τις περισσότερες βάσεις), τα οποία αδιαμφισβήτητα θα διευκολύνουν σημαντικά τους φίλους της περιπέτειας.

    GoPro Hero+ (2)

    GoPro Hero+ (4)

    Ευελιξία και ανεπτυγμένα tech features!

    H HERO+ μπορεί σύμφωνα με την GoPro να ανήκει στην entry-level κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που προσφέρει δεν χαρακτηρίζεται από την ποιότητα του (κάθε άλλο μάλιστα…). Συγκεκριμένα, η HERO+ δύναται να καταγράψει συναρπαστικά videos ποιότητας στα 1080p με 60 fps, αλλά και σε 720p με 60 fps (για περισσότερη οικονομία χώρου). Φυσικά, όπως όλες οι GoPro έτσι και η HERO+ τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση στα 8MP (Burst στα 8MP με 5 fps), ενώ φυσικά υπάρχει δυνατότητα για time lapse σε 0.5, 1, 2, 5, 10, 30, 60 διάστημα δευτερολέπτων. Η πρόταση της GoPro ξεχωρίζει από το γεγονός ότι προσφέρει στον χρήστη της ένα εκπληκτικής ποιότητας ευρυγωνικό οπτικό πεδίο (Super View), το οποίο είναι το αποτέλεσμα που προσφέρει ο εξελιγμένος ευρυγώνιος φακός που διαθέτει.  Η εξαιρετική ευκρίνεια είναι φυσικά το μεγάλο ατού μίας ακόμη κάμερας που φέρει το GoPro brand, ενώ ένα από τα προτερήματα της είναι ότι αποδίδει τέλεια σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

    GoPro Hero+ (3)

    Επιπλέον, η HERO+ διακρίνεται για το υψηλής πιστότητας μικρόφωνο που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση και την καταγραφή του ήχου ακόμη και όταν το φυσικό περιβάλλον δεν το επιτρέπει (μπορεί να απομονώσει τον ήχο ακόμη και σε ριπές ανέμου που πνέουν με μεγάλη ταχύτητα). Επίσης, ένα από προτερήματα της entry-level πρότασης της GoPro είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth που σε συνδυασμό με το GoPro App δίνουν μέγιστο έλεγχο στην διαχείριση και στο μοίρασμα των video clips και των photos του χρήστη, προωθώντας έτσι περισσότερο την mobile και on-the-go φιλοσοφία που όλοι γνωρίζουμε ότι χαρακτηρίζει τα προϊόντα GoPro. Τέλος, πριν ολοκληρώσουμε αξίζει να σημειώσει ότι η ενσωματωμένη μπαταρία προσφέρει  λίγο παραπάνω από δύο ώρες αυτονομίας.

    GoPro Hero+ (8)

    I need a… HERO+!

    Η GoPro με την HERO+ στοχεύει να προσελκύσει τους λάτρεις των action cams, οι οποίοι μπορούν να συμβιβαστούν και με μία πιο “οικονομική” κάμερα, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση της GoPro είναι σαφώς πιο προσιτή οικονομικά (τιμή στα 229 Ευρώ) από τα υπόλοιπα μεγάλα μοντέλα της γνωστής εταιρείας. Στιβαρή και εξαιρετικά ανθεκτική και διανθισμένη με την γοητεία, αλλά και τα ανεπτυγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν όλες τις GoPro, η HERO+ είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μία καλή λύση για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας και των extreme sports οι οποίοι αναζητούν να ικανοποιήσουν τις video recording ανησυχίες τους.

    *H GoPro HERO4 Session της δοκιμής μας, ήταν μία προσφορά της Drakos Digital.

    ** Εάν ανήκετε στους λάτρεις των GoPro cams πεταχτείτε μία βόλτα στο TheDots.gr και δηλώστε συμμετοχή στον εκπληκτικό διαγωνισμό που χαρίζει μία GoPro HERO4 Session!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles