18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple γλυκοκοιτάζει την GoPro και εξετάζει την εξαγορά της (φήμες);

    Είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μεγάλες εταιρείες προχωρούν στην εξαγορά μικρότερων «ψαριών», φτάνει μόνο τα προϊόντα που παράγουν οι «μικροί» να διακρίνονται για τον καινοτόμο χαρακτήρα τους και έτσι να παρουσιάζουν κάποια προοπτική για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Στην κατηγορία των εταιρειών με καινοτόμα προϊόντα εντάσσεται και η GoPro, όπου οι τελευταίες φήμες εμπλέκουν την γνωστή εταιρεία σε ένα σενάριο εξαγοράς της από την Apple!

    go-pro-hero-4

    To σενάριο μπορεί να μοιάζει λίγο «επιστημονικής φαντασίας» και φυσικά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τις δύο εταιρείες, ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι μία εξαγορά της GoPro από την Apple θα ταίριαζε απόλυτα με το portfolio της γνωστής αμερικανικής εταιρείας. Οι φήμες της ενδεχομένης εξαγοράς τροφοδοτούνται και από το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μετοχές της GoPro βρίσκονται σε μία διαρκή πτώση. Ενδεικτικό της συγκεκριμένης καθοδικής πορείας των τελευταίων μηνών είναι ότι η μετοχή της GoPro έχασε γύρω στο 80% της αξίας της σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό που είχε πιάσει τον Οκτώβριο πέρσι. Ωστόσο με το που ακούστηκαν οι φήμες της εξαγοράς, η μετοχή της εταιρείας που κυριαρχεί στις action cam πήρε τα πάνω της, ανεβάζοντας κατά 16% την αξία της. Λέτε τελικά όπου υπάρχει και καπνός να υπάρχει και φωτιά; Για να δούμε τι θα δούμε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles