13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Gov.gr: Αυτό θα είναι το νέο site για τις συναλλαγές μας με το Δημόσιο

    O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων, αναφέρθηκε διεξοδικά σε μια σειρά πρωτοβουλιών, που έχουν ως στόχο την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, με κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, και τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο ψηφιακών επιδόσεων.

    gov-gr

    Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, κεντρικό άξονα του κυβερνητικού σχεδιασμού αποτελεί η παροχή κάθε ψηφιακής υπηρεσίας από ένα κεντρικό σημείο. Τον ρόλο αυτό θα διαδραματίσει μία κεντρική Διαδικτυακή Πύλη, το gov.gr, ένα σημείο εισόδου και ψηφιακής εξυπηρέτησης, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και λοιποί συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο.

    Επιπλέον, η κυβέρνηση προχωρά τη δημιουργία μίας “Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού”, η οποία θα επικαιροποιείται ετησίως και θα λειτουργεί ως εργαλείο για τους φορείς που υλοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες. «Η Βίβλος θα είναι η απάντηση στον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων για την ψηφιακή διακυβέρνηση, στις επικαλυπτόμενες ή αποσπασματικές δράσεις και στην έλλειψη μετρήσιμης στόχευσης στους φορείς που υλοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης. Όπως εξήγησε, οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις θα αφορούν βελτιώσεις σε υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου που υλοποιούνται σε 3-12 μήνες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles