21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    GPD Win, ένα laptop “τσέπης” για ατελείωτο Windows 10 gaming on-the-go!

    Η GPD σίγουρα δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο γνωστές εταιρείες που υπάρχουν στον κόσμο,  ωστόσο με το νέο project που έχει στα σκαριά φιλοδοξεί να τη μάθουν αρκετά οι φίλοι των νέων τεχνολογιών και του gaming. Συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη της GPD Win, μίας φορητής κονσόλας που θα “φοράει” λειτουργικό Windows 10 και η οποία χαρακτηρίζεται από τους δημιουργούς της ως ένα μικροσκοπικό mini-laptop που θα χωράει στην τσέπη του χρήστη…

    GPD Win (2)

    Ακολουθώντας το σχεδιασμό των περισσοτέρων handheld κονσoλών, η GPD Win θα είναι ιδανική για τους λάτρεις του mobile gaming. Ωστόσο με τα Windows 10 εγκατεστημένα σίγουρα θα προσφέρει πολλά περισσότερα από τις διάφορες Android-based λύσεις που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Στην καρδιά της φορητής κονσόλας GPD Win βρίσκεται ένας Cherry Trail επεξεργαστής της Intel (Χ5-Ζ8500), o οποίος συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ επιπλέον υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth. Εκτός από τα παραπάνω οι χρήστες της θα βρουν ένα πλήρως λειτουργικό QWERTY πληκτρολόγιο, ενώ η οθόνη της φορητής κονσόλας GPD Win έχει διαγώνιο στις 5.5 ίντσες (1280×720 pixels) και δεν λείπει η έξοδος HDMI, η microSD slot και μία USB 2.0 θύρα για την σύνδεση διαφόρων περιφερειακών. Επιπλέον, οι εμπνευστές του  GPD Win υπόσχονται μεγάλη αυτονομία, για αυτό και η χωρητικότητα της μπαταρίας του εν λόγω mini-laptop/handheld κονσόλας ανέρχεται στα 6.000mAh.

    GPD Win (3)

    Ακολουθώντας τη μόδα της εποχής, το ξεχωριστό αυτό project τρέχει στο Indiegogo και οι πρώτοι 2000 backers που θα υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια θα μπορέσουν να αγοράσουν το GPD Win με τιμή στα 299$ (κανονικά θα κοστίζει 499$). Αν και δεν θα δυσκολεύεται να τρέξει μία σειρά από απαιτητικούς τίτλους με 3D γραφικά τελευταίας τεχνολογίας, ωστόσο θα είναι ότι πρέπει για παλαιότερα games και emulators, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των gamers που αγαπούν το gaming on-the-go.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles