18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    GRAMMO: Συνεργασία με την Besin Ventures Ltd για την Διαχείριση και Είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής στην Κύπρο

    grammo besin ventures

    Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λευκωσία, η πρόεδρος του GRAMMO κ. Μαργαρίτα Μάτσα, (Σημείωση: Ο GRAMMO είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής ), ανακοίνωσε και επίσημα την αντιπροσωπεύσει του GRAMMO στην Κύπρο από την εταιρία Besin Ventures Ltd.

    Όπως ανέφερε η κα. Μαργαρίτα Μάτσα, ο GRAMMO συστάθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1994 και έχει ως μέλη του όλες τις παγκόσμιες και ελληνικές εταιρίες παραγωγής ηχογραφήσεων. Σε ότι αφορά την Κύπρο, όπως επεσήμανε η κ. Μάτσα, 0 GRAMMO, προστατεύεται από τον κυπριακό νόμο περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ν.59/1976.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη και συνεργάτες του GRAMMO και της Besin Ventures Ltd, μαζί με διακεκριμένους καλεσμένους, πελάτες και συνεργάτες, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τέσσερις κεντρικές θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο του GRAMMO κ. Μαργαρίτα Μάτσα και ήταν επικεντρωμένες στα πιο κάτω θέματα:

    • Τι δικαίωμα εκπροσωπεί και τι άδειες χορηγεί ο GRAMMO
    • Ποιος είναι ο ρόλος και οι στόχοι του Grammo τι εκπροσωπεί και τι εισπράττει ο Οργανισμός;
    • Ποιες επιχειρήσεις οφείλουν να λαμβάνουν Άδεια από τον Grammo; Ποιος είναι χρήστης μουσικής;
    • Παρουσίαση: Ενημερωτική καμπάνια Grammo για τον Οργανισμό και τα Απόλυτα δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής προς τις επιχειρήσεις της Κύπρου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα πιο πάνω, πλέον, οποτεδήποτε χρησιμοποιείται μουσική σε μια επιχείρηση, οι χρήστες οφείλουν και υποχρεούνται να καταβάλλουν την σχετική αμοιβή και να λαμβάνουν από τον Grammo – μέσω της εταιρείας Besin Ventures Ltd που εδρεύει στην Κύπρο, την άδεια με την οποία θα παραχωρείται το σχετικό δικαίωμα για τον οποιονδήποτε τρόπο ραδιοτηλεοπτικής προβολής, μετάδοσης ή/και αναμετάδοσης και παρουσίασης στο κοινό των έργων επί των οποίων είναι αποκλειστικοί παραγωγοί-δικαιούχοι.

    Η πρόεδρος ΔΣ Grammo κ. Μαργαρίτα Μάτσα, ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η μουσική πραγματικά μόνο μας ΕΝΩΝΕΙ. Γιατί η μουσική που παράγεται από εμάς, παρουσιάζεται στις επιχειρήσεις ή σε γραφεία ή σε άλλους δημόσιους χώρους με πολλαπλά οφέλη, είτε διασκεδάζοντας τους πελάτες είτε δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε ο καταναλωτής να κάνει τις αγορές του πιο ευχάριστα. Αυτή είναι η δική μας συμβολή στη διατήρηση ή αύξηση του τζίρου ή/ και στη διαμόρφωση θετικής ατμόσφαιρας στις κάθε είδους επιχειρήσεις. Παράλληλα η καταβολή της ελάχιστης αυτής αμοιβής μας, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να δημιουργούμε μουσική και να επενδύουμε σε νέα ταλέντα, ανοίγοντας νέους μουσικούς δρόμους. Και με τον τρόπο αυτόν να συνεχίζεται και να συμπληρώνεται ο κύκλος αυτός. Αυτή είναι η συμβολή των χρηστών στη δική μας δημιουργική συνέχεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles