15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Graphics Amplifier που κάνει τα Alienware laptops ακόμη πιο… «τούμπανα»!

    Τα laptops της Alienware φημίζονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους  στο gaming, ωστόσο επειδή οι δυνατότητες αναβάθμισης, ακόμη και των συγκεκριμένων ισχυρών laptops είναι πάντοτε περιορισμένες, η Dell σκέφτηκε μία λύση για να boostάρει τις δυνατότητες του Alienware 13 laptop, προτείνοντας το Graphics Amplifier, ένα είδος «κουτιού» που αυξάνει κατακόρυφα τις γραφικές δυνατότητες και επιδόσεις ενός Alienware 13.

    alienware_graphics_amplifier_02

    tech specs του Alienware 13 laptop δεν τα λες και άσχημα, καθώς διαθέτουν Core i5 Haswell στα 2.7GHz, 16GB μνήμης RAM και μία GeForce GTX 860M GPU με 2GB μνήμης GDDR5 (το Alienware 13 στοιχίζει κοντά στα 1.600 δολάρια ανάλογα και με το configuration που θα επιλέξει ο χρήστης). Ωστόσο, εάν κάποιος είναι high-end gamer μπορεί να αναζητά ακόμη καλύτερες επιδόσεις, τότε μπορεί να συνδέσει το Graphics Amplifier, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα case το οποίο στοιχίζει περίπου 299 δολάρια και διαθέτει μία PCI Express slot, στην οποία μπορεί να συνδεθεί οποιαδήποτε κάρτα γραφικών (οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Radeon ή GeForce). Το εν λόγω case θα διαθέτει 4 USB 3.0 ports και οι χρήστες αυτό που θα πρέπει να προσέχουν είναι η τροφοδοσία που χρειάζεται η κάθε κάρτα να λειτουργήσει.

    alienware_graphics_amplifier_01

    alienware-graphics-amplifier-hands-on-4

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Dell, το Graphics Amplifier μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τις επιδόσεις ενός Alienware 13 laptop, μετατρέποντας ουσιαστικά το σύστημα του χρήστη σε ένα πιο ισχυρό desktop gaming PC. Tα benchmarks δείχνουν μεγάλες διαφορές, καθώς το Tomb Raider για παράδειγμα με όλα τα graphics settings στο ultra (και με μία Radeon R9 290Χ) μπορεί να πιάσει το εξωφρενικό 105.9fps, από 45.5fps χωρίς την ύπαρξη του Amplifier.

    laptop-alienware-13-mag-965-pdp-module-4

    Τo εν λόγω case δείχνει να κάνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο επιδόσεων, όμως δε νομίζουμε ότι συμφέρει και τόσο οικονομικά από τη στιγμή που στοιχίζει στα 299 δολάρια, μόνο το case, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της κάρτας! Τώρα βέβαια εάν ανήκετε στους hardware enthusiasts με μεγάλη τσέπη, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles