23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κλειδωμένο WiFi; Δοκιμάστε την τύχη σας με το Greek WPA Finder για Android!

    Κάποτε, τα routers έρχονταν ξεκλείδωτα στους χρήστες και χρειαζόταν κάποιος ειδικός να αναλάβει να συνδεθεί στη σελίδα του router και να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης για να μη συνδέονται ξένοι χρήστες ασύρματα στο δίκτυο.

    greek wpa finder

    Σήμερα, όλα είναι πιο εύκολα, αφού οι συσκευές έρχονται με τον κωδικό πρόσβασης για ασύρματη σύνδεση να είναι ενεργοποιημένος και να αναγράφεται επάνω στη συσκευή. Κατά πόσο, όμως, ο έτοιμος κωδικός αυτός κρατά τους ξένους μακρυά από το δίκτυο μας;

    Έτυχε να δω μπροστά μου την εφαρμογή Greek WPA Finder για Android, την οποία και δοκίμασα πριν από λίγο και κατάφερα να συνδεθώ σε ένα ξένο και κλειδωμένο ασύρματο δίκτυο, χωρίς να γνωρίζω τον κωδικό πρόσβασης. Ο λόγος που τα κατάφερα; Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης της συσκευής.

    Η εφαρμογή Greek WPA Finder μπορεί και πραγματοποιεί ανάκτηση εργοστασιακών κωδικών από συγκεκριμένες μάρκες router, με τον ιδιοκτήτη της να αναφέρει πως έχει δημιουργηθεί για δοκιμές της ασφάλειας ενός δικτύου. Βέβαια, οι χρήστες τη χρησιμοποιούν για να συνδέονται σε κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα όταν θέλουν ίντερνετ.

    greek wpa finder for android

    Ανοίγοντας την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν σάρωση, να δουν τα ασύρματα δίκτυα τα οποία εντοπίζονται και να δοκιμάσουν να συνδεθούν σε όσα έχουν στο δεξί μέρος το πράσινο εικονίδιο (βλ. παραπάνω εικόνα).

    greek wpa finder for android

    Επιλέγοντας ένα ασύρματο δίκτυο με το πράσινο εικονίδιο στο δεξί του μέρος, οι χρήστες μεταφέρονται ξανά στην αρχική οθόνη, στην οποία αυτή τη φορά μπορούν να πατήσουν την επιλογή «Κωδικός». Μόλις εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης, μαζί εμφανίζεται και η επιλογή «Αυτόματη Σύνδεση». Πατώντας την τελευταία επιλογή, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν να συνδεθούν στο κλειδωμένο ασύρματο δίκτυο.

    Καλό είναι, λοιπόν, να αλλάζουμε την ονομασία και τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου μας, ορίζοντας δυνατούς προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles