18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Green Wings, Bio2Chp και Necova: θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στον τελικό του CleanLaunchpad

    cleanlaunchpad_logo

    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, ο εθνικός τελικός του CleanLaunchpad, του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας. Νικητές του εθνικού τελικού αναδείχθηκαν οι: Green Wings, (ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα εξαγόμενα αέρια των αεροπλάνων κατά την απογείωση τους), η Bio2Chp, (μια ολοκληρωμένη λύση για την παραγωγή ενέργειας από οργανικά απόβλητα), και η Necova, ένα πρωτοποριακό σύστημα που αυξάνει την απόδοση φωτοβολταϊκών μονάδων και παράγει ζεστό νερό χωρίς επιπλέον κόστος. Οι τρεις νικητές  θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια.

    winners clean launch

    Πιο συγκεκριμένα, οι Green Wings, Bio2Chp και Necova θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της Ευρώπης στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας. Οι τρεις πρώτοι νικητές του πανευρωπαϊκού τελικού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, το οποίο περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95,000ΕΥΡΩ ως αρχικό μη μετοχικό κεφάλαιο. Επίσης, ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10,000ΕΥΡΩ ενώ οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000ΕΥΡΩ και 2,500ΕΥΡΩ αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός CleanLaunchpad διοργανώνεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Στην Κύπρο και την Ελλάδα διοργανωτής του διαγωνισμού είναι η πλατφόρμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης Chrysalis LEAP με τη χορηγία και την στήριξη της EY Cyprus.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε τη σημασία που έχει ένας τέτοιος διαγωνισμός για την Κύπρο και την ανάγκη σε καιρούς κρίσης, νέες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται με ιδιωτικές επενδύσεις και να μη βασίζονται μόνο σε δανειοδοτήσεις από τράπεζες.

    Ο ιδρυτής της Chrysalis LEAP, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Κύπρο να συμμετέχει σε αυτό το διαγωνισμό, καθώς με αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στο ταλέντο της χώρας μας.»

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Cyprus, Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε ότι η EY είναι περήφανος χορηγός της Chrysalis LEAP και του project αυτού και πρόσθεσε: «Για περισσότερα από 70 χρόνια η  EY Cyprus στηρίζει τοπικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν και στο εξωτερικό. Για μας η στήριξη σε νέους επιχειρηματίες είναι μια επένδυση στην εταιρική ευθύνη με κύριο όφελος την έμπνευση και την ελπίδα για τους νέους μας και το μέλλον της χώρας μας.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles