18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    GSMA: Έρευνα στο πλαίσιο του MWC 2017 μιλά για τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους των δικτύων 5G

    Αν και τα πρότυπα για τα δίκτυα 5G δεν έχουν καθοριστεί προς το παρόν, μια νέα έρευνα από τον GSMA αναφέρει ότι οι συνδέσεις 5G θα ανέλθουν στα 25 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025. Στην έρευνα, η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «The 5G Era: Age of Boundless Connectivity and Intelligent Automation», συμμετείχαν 750 CEOs παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και διάφοροι άλλοι μέτοχοι της βιομηχανίας των φορητών συσκευών, ενώ τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2017.

    5G-with-Hand-1600x900

    Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του GSMA, Mats Granryd, το 5G δίνει την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο, το οποίο θα είναι προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών. Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη όλοι οι φορείς και οι αρχές να συνεργαστούν προκειμένου να τεθούν τα standards και οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διέπουν τα δίκτυα αυτά, όταν γίνουν διαθέσιμα. Υπάρχουν πέντε βασικά σημεία, τα οποία θα πρέπει να επιτευχθούν και τα οποία περιγράφονται ως πιθανά να υλοποιηθούν αν οι ηγέτες της βιομηχανίας μπορούν να υιοθετήσουν ένα κοινό standard και να συμφωνήσουν σε ένα set εναρμονισμένων ζωνών φάσματως. Το πρώτο βασικό σημείο είναι να ικανοποιηθεί ο στόχος που μόλις περιγράφηκε παραπάνω.

    Το 5G θα πρέπει να συνεργαστεί με το 4G. Επιπλέον, απαιτείται το όλο εγχείρημα να είναι οικονομικά βιώσιμο. Προκειμένου να καταστεί η συντήρηση των δικτύων οικονομικά βιώσιμη, η έρευνα επισημαίνει πως χρειάζεται καινοτομία. Αυτό περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη μελέτη του GSMA, έναν συνδυασμό mainstream και εναλλακτικών τεχνολογιών που θα συνυπάρχουν με τις αδειοδοτημένες και μη μπάντες του φάσματος. Τα δυο επόμενα βασικά σημεία ικανοποιούνται από τους στόχους των δικτύων αυτών. Τα δίκτυα 5G θα ηγηθούν της διαδικασίας ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των βιομηχανικών πρακτικών και διαδικασιών. Η πλατφόρμα αυτή θα γίνει ο στυλοβάτης του cloud και των AI-based υπηρεσιών, καθώς το 5G μπορεί να παρέχει ταχύτητες 1Gbps με latency κάτω των 10 milliseconds. Ακόμη ένα βασικό σημείο, είναι να οδηγήσει στην ανάπτυξη των Internet of Things (IoT).

    Ήδη, πολλές εταιρείες προσπαθούν να προωθήσουν την υλοποίηση των στόχων που περιγράφονται στην έρευνα. Για παράδειγμα, η Qualcomm αποκάλυψε πρόσφατα το X50 mobile modem, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογίες δικτύων από 2G ως 5G. Αυτό, θα επιτρέψει τις συσκευές να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος δικτύων, επιτρέποντας τη γρήγορη εναλλαγή, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον αυτοματισμό, τη διασυνδεσιμότητα και τις AI λύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι ορισμένες τεχνολογίες, οι οποίες θα απαιτούν καλύτερα δίκτυα για να αποκαλύψουν όλες τις δυνατότητές τους, είναι ήδη εδώ ή καταφθάνουν σύντομα. Κάθε πρόοδος στα δίκτυα κινητής φέρει μαζί της και νέες καινοτομίες, που δε θα νοοούνταν ως εφικτές ιδέες προηγουμένως.

    Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα όσα συμβαίνουν στην έκθεση MWC 2017 μέσα από τις σελίδες του Digitallife.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles