18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    GSmart Mika M3 hands-on Review: Γοητευτικό και budget-friendly!

    H Gigabyte είναι μία πολύ γνωστή εταιρεία από τον χώρο του PC hardware, καθώς εδώ και χρόνια έχει συνδέσει το όνομα της με εκατοντάδες προϊόντα όπως κάρτες γραφικών και motherboards. Πρόσφατα η ταϊβανέζικη εταιρεία μέσω της θυγατρικής της: GSmart, επιχειρεί να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της και στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, λανσάροντας στην αγορά ένα δυνατό line-up συσκευών που επιχειρούν να κερδίσουν την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, συνδυάζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Η πρώτη συσκευή που θα εξετάσουμε είναι το Mika M3, ένα smartphone που εντάσσεται στo μεταίχμιο μεταξύ low και mid-range κατηγορίας και ξεχωρίζει για τις δυνατές κάμερες του με αναλύσεις στα 13MP (rear cam) και 8MP (selfie cam).

    Mika M3_2

    Οι Πρώτες εντυπώσεις

    Πιάνοντας το Mika M3 στα χέρια μας, αυτό που γίνεται αμέσως αντιληπτό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή, η οποία έχει δημιουργηθεί περισσότερο για να κάνει τη δουλειά της παρά για να εντυπωσιάσει  με την εξωτερική της εμφάνιση. Για αυτό λοιπόν το Mika M3 ακολουθεί μία μάλλον συμβατική φιλοσοφία σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρει ευκολία χειρισμού που άλλωστε είναι και το ζητούμενο. Όσον αφορά το υλικό κατασκευής της συσκευής, είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη από πλαστικό, ενώ παράλληλα πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε και το βάρος του που είναι σχετικά ελαφρύ (βάρος: 146 γραμμάρια), αλλά και ο λεπτός σχεδιασμός του (πάχος στα 8.3mm).

    Mika M3_7

    Mika M3_5
    Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου, το Mika M3 στο δεξιό τμήμα του διαθέτει τα on/off και volume up/down buttons, όπως επίσης ένα shutter button που χρησιμεύει για την κάμερα. Στην επάνω πλευρά του μπορούμε να διακρίνουμε την USB θύρα για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων, ενώ οι υπόλοιπες πλευρές της συσκευής δεν φέρουν (πέραν του μικρόφωνου) κάτι άλλο. Επίσης, το Mika M3 διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, όπου εκεί υπάρχουν τοποθετημένες: η θύρα microSD (μπορεί να δεχτεί μέχρι 32GB) και τα  dual SIM slots όπου το κινητό της Gigabyte δύναται να δεχθεί μία mini-SIM και μία micro-SIM. Όσον αφορά την μπαταρία του, το Mika M3 στηρίζεται σε μία μπαταρία που παρέχει αυτονομία στα 1900mAh. Σε γενικές γραμμές, οι εντυπώσεις που αφήνει ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι ότι πρόκειται για μία απλώς λειτουργική συσκευή, η οποία δεν διαφέρει σε σύγκριση με την πλειονότητα των συσκευών που φλερτάρουν με την τιμή των 200 ευρώ.

    Mika M3_9

    Οθόνη και tech specs

    Το GSmart Mika M3 είναι ένα κλασικό 5άρι με οθόνη IPS LCD και ανάλυση στα 720×1280 pixels (294ppi πυκνότητα pixels). Η ποιότητα της οθόνης της συσκευής σε καμία περίπτωση δεν μας άφησε παραπονεμένους, καθώς η ζωντάνια των χρωμάτων της, τα επίπεδα φωτεινότητας, αλλά και η ευκρίνεια της σίγουρα θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Από ότι φαίνεται η Gigabyte δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στον τομέα της οθόνης. Προχωρώντας στα ενδότερα του Mika M3, η Gigabyte ακολούθησε το στάνταρ της εποχής, για αυτό και το μοντέλο της στηρίζεται σε ένα chipset της Mediatek (MT6582), όπου υπάρχει ένα quad-core Cortex A7 με ταχύτητα ρολογιού στα 1.3GHz μαζί με ένα 1GB μνήμης RAM. Τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά παρέχουν μία αξιόπιστη λύση στον user που απλώς αναζητά μία συσκευή για να κάνει τη δουλειά του. Παρόλα αυτά, το καλό είναι ότι δεν συναντήσαμε ιδιαίτερα κολλήματα ούτε στη ροή των menus, αλλά ούτε και στο άνοιγμα των περισσοτέρων εφαρμογών.

    Mika M3_1

    Όσον αφορά, το λειτουργικό που τρέχει το Mika M3, η λύση που έχει προτιμηθεί δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα κλασικό stock Android OS στην έκδοση 4.4.2 (KitKat). O αποθηκευτικός χώρος του κινητού της Gigabyte ανέρχεται στα 8GB, γεγονός που σημαίνει ότι μόνον περίπου 4.5GB είναι διαθέσιμα για αποθήκευση αρχείων. Ωστόσο, με τη διαθέσιμη microSD ο σχετικά μικρός αποθηκευτικός χώρος είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα. Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα της συσκευής, το Mika M3 ακολουθεί τα basic πρότυπα σύνδεσης των περισσοτέρων smartphones της κατηγορίας του, παρέχοντας υποστήριξη για  Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot και Bluetooth (3.0) με A-GPS. Και εδώ φαίνεται ότι υπάρχει μία πιο typical προσέγγιση από την πλευρά της Gigabyte, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην τιμή του Mika M3 να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

    Mika M3_8

    Κάμερα και αυτονομία

    Το μεγαλύτερο ατού της συσκευής είναι θα λέγαμε οι δύο πολύ καλής ανάλυσης αισθητήρες κάμερας που διαθέτει, με την κύρια κάμερα να προσφέρει ανάλυση που φτάνει έως και τα 13MP, ενώ η εμπρόσθια κάμερα με τα 8MP της, αδιαμφισβήτητα καθίσταται ιδανική για τις πιο νεαρές ηλικίες που λατρεύουν τις selfies. Η ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάει το Mika M3 είναι άκρως ικανοποιητική, ενώ το LED Flash κάνει καλά τη δουλειά του σε συνθήκες νυχτερινής λήψης. Παράλληλα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες όπως Geo-tagging, touch focus και face detection που καθιστούν το Mika M3 μία αξιόπιστη πρόταση για τον user που λατρεύει να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό του. Εκεί, που η Gigabyte όφειλε να δώσει λίγη παραπάνω προσοχή είναι στην αυτονομία της συσκευής, καθώς τα 1900mAh ενδεχομένως να αποδειχθούν λίγα, ειδικότερα σε full ρυθμούς χρήσης που η μπαταρία της συσκευής πέφτει αρκετά γρήγορα.

    Mika M3_4

    Μία νεανική budget-friendly πρόταση…

    Κρίνοντας από το συνολικό design, την τιμή και την ύπαρξη της ισχυρής και ποιοτικής selfie cam, είναι εμφανές ότι η Gigabyte δημιούργησε ένα smartphone, το οποίο κλείνει το μάτι στους καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν μία συσκευή με έναν πιο καθαρό fun προσανατολισμό και προπάντων χωρίς να χρειάζεται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να την αποκτήσουν. Με τιμή που ανέρχεται στα 179 ευρώ και σεβαστές επιδόσεις, αδιαμφισβήτητα το Mika M3 είναι μία δελεαστική πρόταση που μπορεί να τραβήξει την προσοχή ενός πιο νεανικού κοινού.

    *Τα προϊόντα GSmart διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Κρύπτο ΑΕ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles