12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    GSmart Roma R2 (Plus) hands-on Review. “Best Value for Money”!

    Η Gigabyte (που εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με την αγορά του PC hardware), πραγματοποιεί μία δυναμική είσοδο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, προτείνοντας μέσω του GSmart brand μία ευρεία γκάμα συσκευών, οι οποίες έχουν ως κεντρικό άξονα την πολύ προσιτή τιμή σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές επιδόσεις. Έτσι λοιπόν, μετά τα Mika M3 και Arty, το GSmart Roma R2 (Plus Edition) είναι η τελευταία πρόταση της GSmart, η οποία επιχειρεί με την εν λόγω συσκευή να ορθώσει το ανάστημα της στην πιο απαιτητική και πολυπληθή κατηγορία των low-end συσκευών.

    Roma R2_2

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Πιάνοντας για πρώτη φορά στα χέρια μας το GSmart Roma 2, διαπιστώνουμε εύκολα ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά βολική συσκευή, η οποία χωράει εύκολα στο χέρι. Αν και το υλικό κατασκευής που κυριαρχεί είναι το πλαστικό, ωστόσο αφήνει μία μεταλλική αίσθηση. Η λεία επιφάνεια του δεν επηρεάζει αρνητικά το κράτημα, ενώ σε επίπεδο σχεδιασμού είναι βέβαιο ότι διαφέρει σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τετραγωνισμένα smartphones.

    Roma R2_8

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων και των λοιπών υποδοχών, στη δεξιά πλευρά υπάρχει το power button, ενώ στο αριστερό κομμάτι τα volume buttons. Επιπλέον, στο επάνω τμήμα υπάρχουν οι υποδοχές για την micro-USB και το audio jack input, ενώ στο κάτω τμήμα του υπάρχουν φωτιζόμενα πλήκτρα ελέγχου (settings, return και home).

    Roma R2_9

    Roma R2_1
    Roma R2_5

    Το Roma R2 διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, όπου εκεί στο εσωτερικό υπάρχουν διαθέσιμες οι dual-SIM slots, όπως επίσης η θύρα για micro SD, αλλά και το ηχείο της συσκευής. Η μπαταρία του Roma R2, προσφέρει χωρητικότητα στα 1400mAh, ενώ από το πίσω μέρος δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κύριος αισθητήρας της κάμερας που συνοδεύεται από ένα χρήσιμο LED flash που επιτρέπει τις νυχτερινές λήψεις. Σε γενικές γραμμές, σε σχεδιαστικό επίπεδο το Roma R2 τα πηγαίνει καλά, με το κύριο χαρακτηριστικό του να είναι η εργονομία που προσφέρει στο χρήστη.

    Roma R2_4

     Tech specs και δυνατότητες

    Το 3G Roma R2 διαθέτει display τεχνολογίας IPS LCD WVGA, το οποίο παρέχει ανάλυση στα 800×480 pixels. Το οπτικό αποτέλεσμα που παράγει η οθόνη του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαρκές, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι καλή, όπως επίσης και η ευκρίνεια, με τα fonts να φαίνονται καθαρά. Περνώντας στα ενδότερα του Roma R2, η Gigabyte έχει επιλέξει για το ανανεωμένο low-end smartphone της, μία quad-core CPU (ARM Cortex A7), η οποία διαθέτει ταχύτητα ρολογιού στο 1.3GHz. Ακολουθώντας τα στάνταρ της εποχής, στο Roma R2 υπάρχει ακόμα 1GB μνήμης RAM, το οποίο σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή δύναται να καλύψει τις περισσότερες σύγχρονες ανάγκες του χρήστη. Σε γενικές γραμμές, δεν παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με τη ταχύτητα των εφαρμογών, παρόλο βέβαια που το Roma R2 δεν δύναται να σηκώσει με ευκολία απαιτητικές applications με 3D γραφικά. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καλύψει και με το παραπάνω τις καθημερινές ανάγκες των users.

    Roma R2_7

    Όσον αφορά το λειτουργικό του, το low-end μοντέλο της GSmart στηρίζεται σε ένα stock Android KitKat 4.4, χωρίς να έχει δεχτεί ιδιαίτερες επεμβάσεις στο User Interface του από την GSmart. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει στον χρήστη του, ανέρχεται στα 8GB, εκ των οποίων τα μισά περίπου δεσμεύονται από το λειτουργικό και τις λοιπές pre-installed εφαρμογές, ενώ τα υπόλοιπα 4GB είναι διαθέσιμα για να μπορέσει να αποθηκεύσει τα multimedia αρχεία που επιθυμεί. Εξυπακούεται ότι η ύπαρξη micro SD slot, που επιτρέπει την εισαγωγή κάρτας με 32GB λύνει εύκολα το πρόβλημα του λιγοστού αποθηκευτικού χώρου. Κατά τα άλλα, σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα της συσκευής, το 3G Roma R2 παρέχει HDSPA 900/2100, Wi-Fi 802.11 b/g/n και Wi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0, αλλά και υποστήριξη για A-GPS, ενώ δεν λείπει και ο ραδιοφωνικός δέκτης FM radio για να ακούτε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Roma R2_3

    Τέλος, κρίνοντας τις κάμερες του Roma R2, η low-end συσκευή της GSmart σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο smartphone για να τραβήξετε φωτογραφίες (ο κύριος αισθητήρας του προφέρει ανάλυση μόλις στα 5MP, ενώ υπάρχει και μία basic VGA selfie cam στο μπροστινό του τμήμα), ωστόσο το χαμηλό του κόστος σίγουρα αντισταθμίζει το γεγονός ότι δεν προσφέρει και τις πλέον καλύτερες φωτογραφίες που υπάρχουν (άλλωστε δεν περιμέναμε και τίποτα περισσότερο από την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών).

     Roma R2_6

    Best value for Money!

    Το GSmart Roma R2 (Plus Edition) διακρίνεται για την ευκολία χρήσης που προσφέρει, ωστόσο το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι αδιαμφισβήτητα η εξαιρετικά χαμηλή τιμή του, όπου με κόστος μόλις στα 109 ευρώ, οι users ουσαστικά αγοράζουν άνετα μία low-end συσκευή, η οποία όμως να μπορεί να «τραβάει στην ανηφόρα». Αδιαμφισβήτητα, το Roma R2 (Plus Edition) είναι μία από τις καλύτερες Best Value for Money λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά. H Gigabyte κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμη οικονομικά προσιτό, αλλά αρκετά ικανοποιητικό σε επιδόσεις smartphone, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα καλύψει απόλυτα τις “basic” ανάγκες των users που σχεδιάζουν να αγοράσουν μία low-end συσκευή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles