18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέο εξαιρετικά επικίνδυνο Android malware ανιχνεύεται σε επι πληρωμή gaming apps!

    Τα malware δεν είναι κάτι σπάνιο για τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, καθώς πολλές μολυσμένες εφαρμογές «πονοκεφαλιάζουν» συχνά τους ανυποψίαστους χρήστες που την πατάνε. Πρόσφατα οι ειδικοί στον τομέα του security της Palo Alto Networks κατάφεραν να ξετρυπώσουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του malware Gunpoder, το οποίο έχει την κακή συνήθεια να «κρύβεται» σε μία σειρά από Nintendo emulators, οι οποίοι μάλιστα διατίθενται επί πληρωμή!

    Malware sign

    Το Gunpoder malware δύναται να συλλέξει πληροφορίες και στοιχεία από τα bookmarks και το history, ενώ μάλιστα μπορεί να αναπαραχθεί μέσω e-mails και SMS τα οποία αποστέλλονται σε άλλους χρήστες. Με το που το Gunpoder εγκαθίσταται σε ένα μολυσμένο smartphone τότε ξεκινάει μία διαδικασία εμφάνισης διαφημιστικών σποτ, ενώ παράλληλα τρέχει προγραμματιστικός κώδικας για τον οποίο φυσικά ο user δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση του. To χειρότερο όλων φυσικά είναι ότι το εν λόγω malware είναι τόσο εξελιγμένο που ενεργοποιείται από τη στιγμή που ο χρήστης θα ολοκληρώσει μία online πληρωμή για να αγοράσει εφαρμογή που έχει μολυνθεί. Όπως έγινε γνωστό το Gunpoder malware ανήκει στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου που υπάρχει, καθώς είναι μη ανιχνεύσιμο από τα περισσότερα antivirus tools. Για αυτό λοιπόν, τις επόμενες μέρες μάλλον θα πρέπει να αποφεύγετε το downloading  οποιουδήποτε Nintendo emulator για Android, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας… ήσυχο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles