16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Gvido: μια e-reader συσκευή για παρτιτούρες

    Μουσικοί όλου του κόσμου, το όνειρο σας πραγματοποιήθηκε. Μια ομάδα από το Τόκιο δημιούργησε ένα Kindle ειδικά για παρτιτούρες, το Gvido. Πρόκειται δηλαδή για μια συσκευή με διπλή E-Ink οθόνη, η οποία ψηφιοποιεί και οργανώνει τις παρτιτούρες.

    sdf

    Το Gvido, που ανήκει στην εταιρία Terrada Music Score με έδρα το Τόκιο, αποτελείται από μια ευέλικτη διπλή «Mobius» οθόνη ειδικά φτιαγμένη για να προβάλει ένα κείμενο όπως ακριβώς φαίνεται στο χαρτί, ενώ το μέγεθος της – 13.3 ιντσών – είναι περίπου το ίδιο με το μέγεθος των φύλλων της παρτιτούρας, και με ανάλυση 1,200 x 1,600 pixels. Οπότε, αντί να ξεφυλλίζει ό αυτά τα φύλλα, μπορείς να γυρίζεις τις εικονικές σελίδες αυτής της λεπτής και ελαφριάς συσκευής χωρίς τον φόβο να πέσουν από το αναλόγιο και να μπερδευτούν. Οι δημιουργοί της συσκευής υποστηρίζουν ότι το Gvido μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία πολλές ώρες λόγω της μικρής κατανάλωσης της μπαταρίας του, και χάρη στις λειτουργίες των Wi-Fi και Bluetooth, μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρονικά τις παρτιτούρες που θέλεις και να τις κατεβάσεις στη συσκευή.

    Το Gvido έρχεται μαζί με ένα ψηφιακό στυλό, που επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν σημειώσεις απευθείας πάνω στην ηλεκτρονική σελίδα και να τις αποθηκεύουν σε pdf. Η υποδοχή για κάρτα microSD και η εσωτερική του μνήμη παρέχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

    Δυστυχώς, η συσκευή δεν υποστηρίζει την αυτόματη αλλαγή σελίδων, χαρακτηριστικό που θα βοηθούσε πολύ τους μουσικούς. Το Gvido είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογικές καινοτομίες για μουσικούς που υπάρχουν μέχρι σήμερα, οπότε αν βαρέθηκες να οργανώνεις όλα αυτά τα φύλλα με παρτιτούρες, ορίστε μια πολύ καλή ιδέα για να τα αντικαταστήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles