14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γυναίκα ακούει για πρώτη φορά και ξεσπάει σε κλάματα

    joanne-milne

    Την αντίδραση μιας γυναίκας που άκουσε ήχους για πρώτη φορά στη ζωή της κατέγραψε κάμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Joanne Milne από το Gateshead του Newcastle πάσχει από σύνδρομο Usher, μια σπάνια γενετική ανωμαλία που οδηγεί σε απώλεια όρασης και ακοής. Η 39χρονη Joanne γεννήθηκε με πλήρη κώφωση ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει και να προσπαθεί για κάτι καλύτερο.

    Η στιγμή της δικαίωσης ήρθε στο νοσοκομείο Queen Elizabeth του Birmingham, όπου οι γιατροί της τοποθέτησαν ένα σετ από κοχλιωτά εμφυτεύματα (cochlear implants τουτέστιν). Οι συσκευές τέθηκαν σε λειτουργία και η Joanne άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή της. Απέναντί της βρέθηκε μια νοσοκόμα που άρχισε να της υπαγορεύει αργά και σταθερά τις μέρες της εβδομάδας την ώρα που η Joanne ξεσπούσε σε λυγμούς…

    Όπως ανέφερε η ίδια, από τη στιγμή που ακούει, δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τα δάκρυά της, καθώς αντιστοιχεί ήχους στο περιβάλλον γύρω της. Οι ήχοι που περνούν μέσα από αυτού του είδους τα εμφυτεύματα δεν είναι τόσο καθαροί όσο αυτή της φυσικής ακοής, ωστόσο επιτρέπουν σε κάποιον να αντιλαμβάνεται άνετα ό,τι συμβαίνει γύρω του, από θορύβους μέχρι ομιλίες. Το δε νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Birmingham είναι ένα από τα 20 ιδρύματα που πραγματοποιούν τέτοιες επεμβάσεις στη Βρετανία.

    Το περί ου ο λόγος βίντεο έχει γράψει ήδη κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες εμφανίσεις στο YouTube… Είναι απ’ αυτές τις στιγμές που η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

    https://www.youtube.com/watch?v=S7LcNUxcQ8Y

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles