19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Γυρνά την… πλάτη στα κρυπτονομίσματα η Nvidia

    Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Nvidia ανέφερε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν προσφέρουν τίποτα ωφέλιμο στην κοινωνία, παρά το γεγονός ότι οι πανίσχυροι επεξεργαστές της έχουν συνδεθεί με την εν λόγω κατηγορία. Ο Michael Kagan, chief technology officer της εταιρείας, υπογράμμισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι άλλες εφαρμογές της επεξεργαστικής ισχύος, όπως τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης έχουν μεγαλύτερη αξία από το mining κρυπτονομισμάτων.

     

    Η αλήθεια είναι ότι η Nvidia ποτέ δεν υποδέχτηκε την crypto κοινότητα με ανοιχτές… αγκάλες. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Kagan «Όλα αυτά τα crypto πράγματα χρειάζονταν παράλληλη επεξεργασία και η Nvidia είναι η καλύτερη σε αυτό, οπότε οι άνθρωποι απλά τα προγραμμάτισαν για να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες μας για αυτόν τον σκοπό. Αγόρασαν πολύ hardware και τελικά ήρθε η κατάρρευση, επειδή τα crypto δεν φέρνουν τίποτα χρήσιμο για την κοινωνία. Η ΑΙ όμως φέρνει».

    «Με το ChatGPT, ο καθένας μπορεί τώρα να δημιουργήσει το δικό του μηχάνημα, το δικό του πρόγραμμα: απλά του λέτε τι να κάνει και θα το κάνει. Και αν δεν λειτουργεί όπως θέλετε, του λέτε θέλω κάτι διαφορετικό».

    Σημειώνεται ότι η πρώτη έκδοση ChatGPT εκπαιδεύτηκε σε έναν υπερ-υπολογιστή που αποτελείται από περίπου 10.000 κάρτες γραφικών Nvidia.

    Διαβάστε επίσης:

    OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: Στο φως τα specs λίγο πριν το launch!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles