19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H απάντηση του Bill Gates στα όχι και τόσο καλά σχόλια του Steve Jobs

    Το βιβλίο που βρίσκεται στους e-readers, τα tablets και τα ράφια γραφεία των περισσότερων συντακτών τεχνολογίας από την περασμένη εβδομάδα, είναι η πολυσυζητημένη βιογραφία του Steve Jobs, γραμμένη από τον Walter Isaacson.

    Διάφορα σημεία της έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Ένα από αυτά είναι η άποψη του Steve Jobs για τον Bill Gates, τον συν-ιδρυτή της Microsoft. Σε ένα απόσπασμα συνέντευξης, είπε ο Jobs:

    “O Bill βασικά δεν έχει φαντασία και ποτέ δεν εφηύρε τίποτα. Γι αυτό πιστεύω πως είναι πιο άνετα τώρα που ασχολείται με την φιλανθρωπία και όχι με την τεχνολογία. Ουσιαστικά, έκλεβε τις ιδέες άλλων ανθρώπων”.

    Σε συνέντευξή του Bill Gates στο αμερικανικό κανάλι ABC και την πάλαι ποτέ κραταιά κυρία του CNN Christian Amanpour, ο Bill Gates απάντησε στην κριτική με αρκετά στωικό τρόπο, είναι αλήθεια.

    “Δεν με πειράζουν καθόλου όλα αυτά” είπε στην  Amanpour. “Μέσα στην πορεία των 30 χρόνων που έχουμε δουλέψει μαζί, ξέρετε ότι έχει πει για μένα πολλά καλά πράγματα, αλλά και αρκετά σκληρά λόγια” αναφερόμενος στην περίοδο που δούλευαν για το πρώτο software για τα Macintosh.

    O Gates τοποθέτησε την ενόχληση του Jobs σε σχέση με την εμπορική επιτυχία της Microsoft, πολύ πριν η Apple φτάσει εκεί που είναι τώρα. “Πολύ συχνά αντιμετώπιζε το γεγονός ότι τα προϊόντα της Apple ήταν τόσο ακριβά, που μπορεί να μην είχαν θέση στην αγορά. Έτσι, το γεγονός ότι εμείς είχαμε επιτύχει να πουλάμε τόσα πολλά προϊόντα, σε μεγάλο εύρος τιμών, επειδή ακριβώς δουλεύαμε με διάφορες εταιρίες, τον είχε ενοχλήσει.”

    “Έτσι, πολλές φορές αισθανόταν μπερδεμένος, σαν να ήταν εκείνος ο καλός και εμείς οι κακοί… πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό”. Πρόσθεσε και κατέληξε ο Gates.

    Πηγή: abc

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles