24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Apple ετοιμάζει το iPad mini; Έτσι ισχυρίζεται το Bloomberg

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, στηριζόμενο στις πληροφορίες δύο ατόμων που είναι «γνώστες» του ζητήματος, αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να κρατά την πρώτη θέση στην αγορά των tablets με την κυκλοφορία μίας μικρότερης συσκευής, ώστε  να χτυπίσει τον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί από την Google.

    To νέο, φημολογούμενο μοντέλο θα είναι στις 7 ή τις 8 ίντσες, δεν θα διαθέτει HD οθόνη και αναμένεται να παρουσιαστεί από την Apple τον Οκτώβριο.

    Οι πηγές του συντάκτη του άρθρου που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες, υποστηρίζουν την κυκλοφορία του οικονομικότερου tablet, και την επιχειρηματολογία έρχεται να συμπληρώσει ένας οικονομικός αναλυτής που πιστεύει ότι είναι εφικτό για την Apple να προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός μικρότερου και οικονομικότερου tablet. Τόσο γιατί διαθέτει τα αναγκαία περιθώρια κέρδους για να παρουσιάσει μία πολύ οικονομικότερη συσκευή, όσο και γιατί έχει να καυχθηθεί για ένα πολύ μεγάλο δίκτυο καταστημάτων ανά τον κόσμο που μπορούν να εγγυηθούν τις γρήγορες και καλές πωλήσεις στου νέου προϊόντος.

    Γιατί αμφιβάλλουμε εμείς; Γιατί, όσο κι αν πιστεύουμε πως η Apple θα ήταν καλό να σκεφτεί το ενδεχόμενο πιο οικονομικών συσκευών, η ίδια εταιρεία έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει να το κάνει. Πέρυσι τέτοιο καιρό συζητούσαμε για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός iPhone 4S, το οποίο θα ήταν μικρότερο και φτηνότερο, περί τα 200 δολάρια. Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο όμως. Αντίθετα, παρουσιάστηκε ένα iPhone 4S που δεν ήταν καθόλου μικρότερο και καθόλου μα καθόλου φτηνότερο από το iPhone 4. Αντίθετα, λανσαρίστηκε ως ένα upgrade του προηγούμενου μοντέλου και φυσικά η μεγάλη αλλαγή ήταν στο λογισμικό της i συσκευής, με την εισαγωγή στη ζωή μας της Siri και άλλων.

    Έτσι, πραγματικά πιστεύουμε πως η Apple δεν θέλει να μπει στη διαδικασία για να φτιάξει ένα Nexus 7. Θα πείτε… και γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση; Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι λογικό να υπάρχουν κάποια υποθετικά σενάρια στα συρτάρια μίας εταιρείας όπως η Apple για ενδεχόμενες συσκευές. Όμως, η απόσταση μεταξύ σεναρίου και κυκλοφορίας μίας συσκευής είναι τεράστια. Δεύτερον γιατί, πάντα με αφορμή πολυαναμενόμενα προϊόντα όπως αυτά της Apple, πολύς κόσμος, αναλυτές, δημοσιογράφοι, αλλά και ο οποιοσδήποτε, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει διάσημος και να εξασφαλίσει αναγνώστες.

    Κάπως έτσι λειτουργεί το marketing γύρω από τα προϊόντα της Apple.

    Πηγή: Bloomberg

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles